Madfinger Gamesin Shadowgun rynnisti Android Markettiin torstaina tuoden mukanaan aimo annoksen Gears of War -tyylistä räiskintää. Kolmannesta persoonasta kuvattu peli on komein, mitä Android-laitteilla on nähty. Nvidia on ollut mukana Shadowgunin optimoinnissa ja tämä näkyy. Peli sisältää hi-res tekstuurit, antialiasoinnit, värivalot ja muut palat nykykonsoleiden herkuista. Peli pyörii tablettilaitteiden natiivilla 720p-tarkkuudella ja onkin ensimmäinen, josta voidaan rehellisesti puhua ”konsolitasoisena”.  Mutta miten on pelin sisällön laita?

Pelin juoni on perushuttua; pelaajan roolina on John Slade-niminen palkkiometsästäjä, jolle on uskottu tehtäväksi pakoreissulle lähteneen Tohtori Simmonsin palauttaminen homman tilanneen Toltech korporaation hoiviin. Homma, mikä kuulostaa palkkionmetsästäjän mielestä lähinnä puistokävelyltä, ei menekkään aivan kuten Strömsöössä. Lähtömetreillä Sladen alusta tervehtivät yhdinohjukset, jotka pakottavat miehen tekemään pakkolaskun. Kuten lajityypille on olennaista, saa Slade huomata tarinan edetessä, että Toltech ei ole kertonut aivan koko totuutta.

Pelin asetarjonta on perinteistä tuliluikkua perusaseena toimivasta rynnäkkökivääristä sinkoon asti. Aseet ovat kaiken lisäksi hieman tylsiä ja tehottomia. Esimerkiksi vahvempien vihollisten (pl. pomovastukset) niittäminen on helpompaa rynkyllä kuin kranaatilla tai raketinheittimellä. Allekirjoittaneen lempiase haulikko on vesitetty myös aivan totaalisesti. Huomasinkin pelaavani peliä käytännössä vain rynkkyä käyttäen.

Onneksi kontrollit ovat toimivat ja fiksusti suunnitellut. Ruutu on jaettu keskeltä kahtia ja koskettamalla mihin tahansa (pl. kontrollipainikkeet) voi liikkua tai katsoa ympärilleen. Tämä on hyvä, sillä näin toiminnantäyteisessä pelissä sormi lipsuu helposti paikasta toiseen ja kiinteä virtuaalitatti olisi aiheuttanut nopeasti v-käyrän nousua turhien kuolemien takia.

Slade on myös sen verran fiksu, että osaa automaattisesti suojautua kun suojapaikan lähellä. Tämä vähentää turhaa reaktiotestaamista ja antaa mahdollisuuden keskittyä olennaiseen.

Taistelua jaksoitetaan satunnaisilla pomotaisteluilla, joita ei onneksi ole kovinkaan paljoa. Pomotaistelut tuovat silti mukavaa vaihtelua tylsän samankaltaisiin perusvihollisiin, jotka alkavat toistaa itseään hyvinkin nopeasti. Taistelua tauotetaan myös hakkeroinnilla; se on käytännössä muistipeli, jossa näytetään sekvenssi, joka pitää toistaa perässä. Liian monta kertaa yrittämällä pamahtaa ilmoille hälytys, joka tuo paikalle lisää tekemistä niittokoneelle.

Peli onneksi on suunniteltu mobiilipelattavaksi ja automaattisesti tilanteen tallentavia checkpointteja tulee riittävän usein. Tämä mahdollistaa pelaamisen myös pienissä pätkissä. Pelin kestoksi luvataan viisi tuntia ja oma läpipeluukertamme kesti hieman pidempään.  Se on ihan kiitettävä kesto 3,99 € maksavalle pelille.

Pelattavaa on kuitenkin tulossa lisää, sillä Madfinger Games on ilmoittanut lisäävänsä peliin päivityksenä moninpelin. Huomattava on myös, että Shadowgun tukee tulevaa Tegra 3 -alustaa ja näyttänee tällä vieläkin paremmalta kuin tämänhetken huippua edustavilla alustoilla.

Valitettavasti peli on vasta saatavilla Tegra 2- ja 3 -laitteille, mutta versio muillekin laitteille rajoitetuimmilla ominaisuuksilla on tulossa myöhemmin.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=bMraMoQsQCc