Asus julkisti rivistön vahvoja tuotteita MWC 2012 -messuilla; uusi lippulaiva-tabletti Transformer Pad Infinity (700 sarja), halvempaan segmenttiin Transformer Pad (300 sarja) sekä todellinen muuntautuja, Padfone, puhelimen ja tabletin hybridi.
Asus pisti odotetusti tablettipakan sekaisin julkaisemalla Transformer Pad Infinityn, 1920 x 1200 -resoluutioisella Super IPS+ -näytöllä varustetun high-end -tablettinsa. Näytön katselukulmat ovat mainiot 178 astetta ja se on suojattu Corningin uudella Gorilla Glass 2 -lasilla. Käyttöjärjestelmänä kaikissa malleissa on Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

4G/LTE-laitteen sisuksissa sykkii Qualcommin tuoreen Snapdragon S4 -sarjan MSM8960 -järjestelmäpiiri kahdella 1,5 GHz “Krait” -prosessoriytimellä ja Adreno 225 grafiikkaprosessorilla, 3G-malli pyörii vastaavan MSM8260A -järjestelmäpiirin voimin. Wi-Fi-mallissa on järjestelmäpiirinä NVIDIAn neliytiminen Tegra 3 1,6 GHz kellotaajuudella. Tallennustilaa laitteissa on 3G- ja LTE-mallissa 16/32/64GB ja Wi-Fi-mallissa 32/64 GB. Kameraa on myös ehostettu ja valovoimaa löytyy f/2.2 asti. Akun kapasiteettia on myös kasvatettu 13,6% resoluution nousun myötä. Tämän lisäksi antennien kuuluvuutta on parannettu muovisella yläosalla sen sijaan, että laite olisi täysalumiininen.

Strategiset mitat ovat 263 x 180,8 x 8,5 mm ja 586 g tabletin osalta ja näppäimistötelakka on 263 x 180,8 x 8~10,4 mm ja 537 g, eli pakettina 1123 g

 

Värikäs Transformer Pad (300-sarja) edustaa malliston budjettiosastoa tinkimättä kuitenkaan suorituskyvystä, sillä laite sisältää NVIDIAn Tegra 3 -järjestelmäpiirin isoveljensä tavoin. Muutkin ominaisuudet ovat high-end-mallin tasolla, tosin näyttö on vanhemmasta Transformereista tuttu 1280 x 800 -resoluutiolla varustettu LED-taustavalaistu IPS-paneeli. Tabletin mitat ovat 263 x 180,8 x 9,9 mm / 635 g ja telakan 263 x 180,8 x 10,2 mm / 546g. Laitteesta tulee markkinoille myös 4G/LTE-versio.

Todellinen show stopper MWC-messuilla, CES-messujen tapaan, oli Asuksen Padfone; se yhdistää tehokkaan Android 4.0 -älypuhelimen, tabletin ja näppäimistötelakan. Laite pitää sisällään Qualcommin Snapdragon S4 -sarjan MSM8960 -järjestelmäpiirin tuplaytimisellä 1,5 GHz “Krait” -prosessorilla ja Adreno 225 grafiikkaprosessorilla, 4,3″ Super AMOLED -näytön qHD-resoluutiolla (960 x 540). Näyttö on varustettu myös HCLR-polarisaatiokalvolla, joka taistelee heijastuksia vastaan.
Muistipuolelta löytyy 1 GB keskusmuistia ja 16/32/64 GB tallennustilaa mallista riippuen, joka on laajennettavissa myös mikroSD-kortilla. Kamera on Fujin tekniikkaa sisällään pitävä, 8 megapikselin kennolla ja f/2,2 valovoimaisella optiikalla varustettu. Laite tukee myös Bluetooth 4.0 -standardia ja sisältää 1520 mAh (5,62 Wh) akun. Itse puhelimen mitat ovat 128 x 65,4 x 9,2 mm ja painoa on 129 g.

Tablettiosa, tai Padfone Station kuten Asus sitä kutsuu, on tuttu muista Transformereista ja sisältää 10,1″ IPS-näytön 1280 x 800 -resoluutiolla Corningin Gorilla Glass:lla suojattuna. Mitat ovat 273 x 176,9 x 13,55 mm ja painoa on 724 g. Tuttuun tapaan se tuo pakettiin myös mikroUSB- ja mikroHDMI-liittimet sekä 24,4 Wh lisäakun, 1,3 Mpix webcamin sekä Asuksen SonicMaster-teknologiaan sisällään pitävän kaiuttimen.

Ainutlaatuiseksi laitteen tekee todellakin se, että puhelinosan voi kytkeä täysin aktiivisena suoraan tabletin takaosaan. Se muuntuu täydellisesti tabletiksi ja jatkaa toimintaansa normaalisti, jopa jatkaen puhelimessa pyörineen videon esittämistä tablettiosan näytöltä, kuten Asuksen lehdistötilaisuudessa demottiin. Mikäli edellisistä tableteista voi mitään päätellä, tablettiosa välittänee myös virtaa puhelimelle, joten käytön jälkeen sen voi irrottaa akku entistä ehompana, sillä tabletin akkukapasiteetti on liki viisinkertainen.

Huomionarvoista MWC:ssä julkistetuissa Snapdragon S4:n sisällään pitävissä laitteissa on myös se, että järjestelmäpiirissä käytettävät ytimet ovat noin 40% tehokkaampia kuin edellisen sukupolven laitteista löytyvät Cortex-A9 -ytimet, joten kaksiytimistä laitetta ei kannata sorsia vain sillä perusteella, että ytimiä on vain kaksi. Tämän lisäksi S4:ssä on kaksikanavainen muistiohjain.

Lisävarusteena löytyy myös styluksena toimiva Bluetooth-headset, joka on varsin mielenkiintoinen erikoisuus, tosin niiden puutteesta Asusta tuskin voi moittia. Odotamme mielenkiinnolla laitetta testeihimme. Kauppoihin laitteita voinee odottaa huhti-toukokuussa.