Kuten monet lukijoistamme tietävät, teimme vetoomuksen Google Maps Navigoinnin avaamiseksi Suomeen. Ne, joilta tempaus on mennyt täysin ohitse, voivat lukea artikkelin täältä. Toimitimme vetoomuksen Suomen Googlen PR-toimistolle PDF-muotoisena, ja saimme vastaukseksi tämän:

”Kaipaamme navigointia Suomeen itsekin ja olemme toimittaneet vetoomuksen Googlen pohjoismaiden viestinnästä vastaaville päälliköille Ruotsiin ja Tanskaan sekä Suomen maajohtajalle.

Painotimme sitä, että tällainen aktiivisuus yhteisön taholta ei ole aivan jokapäiväistä ja että se on äärimmäisen positiivinen asia yhtiölle.”

Paperipainoksen toimittaminen ei mennyt aivan yhtä ruusuisesti, vaan saimme MWC:ssä lehdistötiskillä nyrpeää asennetta kunnes saimme napattua Google Mapsin edustajan Google Maps-ständillä käsiimme. Kyseinen naishekilö oli myös hieman vastahakoinen puhumaan asiasta, kunnes Janne Tervola Talentumilta otti kameransa esiin ja alkoi ottamaan kuvia. Kuten Ameriiikassa on tapana, niin  mikäli jokin “joutuu” mediaan, niin silloin alkaa asiat kiinnostamaan aivan eri tasolla. Saimmekin asiamme lopulta selvitettyä ja hän pyysi jättämään vetoomuksen Googlen osaston kutsuvierastiskille, josta tämä pystytään ohjaamaan oikealle henkilölle. Pelkäsimme toki tässä vaiheessa, että vetoomus joutuu suoraan mappiin ”Ö” , mutta toisin kävi, ja 30 minuuttia myöhemmin saimme sähköpostitse pyynnön PDF-versiosta, jotta saavat sen helpommin tarjottua kaikille niille tahoille joita kyseinen vetoomus koskee.

Nyt emme voi muuta kuin odottaa. Kiitokset kaikille osallistuneille!