Googlen vuosittainen kehittäjäkeskeinen Google I/O -konferenssi alkaa tänään ja luvassa on ke klo 19:30 alkaen luvassa keynote-puheita liittyen Googlen tuotteisiin, kuten Android, Chrome, ChromeOS, GoogleTV jne. Tapahtuma kestää 27-29.6. ja tapahtumapaikkana tällä kertaa on Moscone Center San Franciscossa.

Viime vuoden tapahtumassa esiteltiin mm. Google Music, Android 4.0 Ice Cream Sandwich sekä päivitys 3.1:lle, ChromeOS:llä varustettuja Chromebook-kannettavia, Chrome Web Storen in-app-maksutoiminnot, Angry Birdsin selainversio.

Eniten pinnalla on luonnollisesti Android ja sen seuraava versio, Jelly Bean, joka tottelee luultavasti versionumeroa 4.1. Uusien Android-versioiden rinnalla on totuttu näkemään myös Nexus-laitteita ja tälle vuodelle on jo pitkään huhuttu Googlen omaa tablet-laitetta ja monet lähteet arvelevat sen olevan Asuksen valmistama.

Luvassa on hyvin todennäköisesti n. 7″ korkearesoluutioisella näytöllä varustettu, NVIDIA:n Tegra 3 -järjestelmäpiiriä,käyttävä, edullinen tabletti. Alhainen hinta karsinee ominaisuusluettelosta monia asioita, kuten 3G/4G-yhteydet, laadukkaan kameran, ja ehkä hieman laajennettavuuttakin. Google pyrkii lähinnä kilpailemaan Amazonin menestys-tabletin, Kindle Fire:n, kanssa. Fire valloitti reilun siivun jenkkien ja brittien Android-markkinoista kertaheitolla, sillä hinta oli hyvin alhainen, mutta laite oli kuitenkin riittävän moderni monille.

GoogleTV on yksi tuote mikä on jo pitkään pyrkinyt jenkkimarkkinoille, mutta Eric Schmidt:n uhmakkaista visioista huolimatta, se on jäänyt varsin torsoksi. Google Play Storen lähdekoodista löydettiin vastikään viitteitä siitä, että Google alkaisi toimittamaan pelien, ohjelmien, musiikin jne. lisäksi myös TV-sarjoja oman kauppansa kautta. Kyseiset ominaisuudet jäävät tosin pitkälti jenkkien herkuiksi.

 

Tämäniltaista tilaisuutta voi seurata suorana Youtubessa:
http://www.youtube.com/watch?v=_PmU9mpdnqM

Konferenssin virallinen kotisivu:
https://developers.google.com/events/io/