Samsung Galaxy Pocket näyttää ja tuntuu paketista kaivamisen jälkeen vahvasti viime vuoden lopulla arvostelemaltani Galaxy Y:ltä, mutta paljastuu tarkemmalla tutkimisella hinta-laatu -suhteeltaan budjettiluokan kärkipäähän päivitetyksi peruspuhelimeksi.

Ensituntuma

Parin ensimmäisen käyttötunnin jälkeen laitteesta jää mieleen pääasiallisesti muovisuus ja sujuva toiminta. Muovisuus ei kuitenkaan ole sen enempään haukku kuin kehukaan, sillä Galaxy Pocket on keveydestään huolimatta rakenteeltaan asiallisen tukeva. Takakannessa on kevyttä kuviointia eikä puhelin pahemmin natise.

Laitteisto

Samsung Galaxy Pocket:issa on 832 MHz yksiytiminen prosessori ja 256 Mt RAM-muistia. Galaxy Y:hyn verrattuna ohjelmistopuolella on tehty jotain taikatemppuja, sillä Pocket:in käyttö on samasta muistimäärästä huolimatta huomattavasti sujuvampaa ja mukavampaa. Laitteessa on yhteensä kolme gigatavua sisäistä tallennustilaa ja paikka mikro-SD-kortille, joita tuetaan 32:een gigatavuun asti. Pocketissa on FM-radio ja 3,5 mm kuulokeliitäntä.

Galaxy Pocketissa on 240 x 320 pikselin kapasitiivinen kosketusnäyttö, joka on kooltaan 2,8 tuumaa. Näytön pinta on tehty muovista ja se on reunustettu metallinsinisellä muovireunuksella. Valitettavasti laitteen koon takia näyttö on käytössä epämukavan pieni, ellei omista normaalia pienempiä sormia.

Puhelimessa on kahden megapikselin kamera, joka ottaa maksimissaan 1600 x 1200 pikselin kuvia. Kamera on ominaisuuksiltaan odotettua perustasoa ja voi ottaa myös 320 x 240 pikselin videota. Kuvien laatu ei päätä huimaa, mutta ajaa asiansa varsinkin laitteen hinnan huomioon ottaen.

Käyttö

Laitteen Androidin versio on 2.3.6 ja on mukana tulevien ohjelmien osalta täysin sama Galaxy Y:n kanssa.

 

Samsung Galaxy Pocketin suurin yllätys on sen hinta: arvostelun kirjoitushetkellä puhelinta myydään noin 125 euron hintaan. Hinta selittyy osittain oheistavaran määrällä, sillä paketissa tulee puhelimen lisäksi vain akku, USB-laturi ja ohut nippu ohjekirjoja.

Normaalissa käytössä Pocket:in 1200 mAh akku on varsin hyvä. Yksi Twitter-tili ja kaksi Gmail-tiliä päivittymässä, ajoittaisella internet-selailulla sekä pari Youtube-videota katsomalla akku kesti noin kaksi päivää. Erään aamun aikana puhelimen 3G-yhteys jumiutui kahdesti peräkkäin uudelleenkäynnistyskuntoon, mutta muuten laitteen kanssa ei ollut ongelmia. Testauksessa puhelimen internet-yhteyden jako kannettavalle tietokoneelle WLAN-verkon kautta toimi hienosti.

Yhteenveto

Samsung Galaxy Pocket tuntuu kaikin puolin päivitelty ja virtaviivaistetulta Samsung Galaxy Y:ltä. Samassa hintaluokassa olevia puhelimia kannattaa vertailla ennen ostopäästötä, mutta näytön kokoa lukuun ottamatta tätä voi suositella hyvänä peruspuhelimena.