Asus julkaisi tänään PadFone 2:n, joka on monin tavoin kehittyneempi versio ensimmäisestä PadFonesta. Laite on nopeampi, kevyempi, sulavalinjaisempi sekä varustettu Sharpin IGZO -näyttöteknologialla, joka parantaa entisestään virrankulutusta ja kirkkautta. Luonnollisesti laite on samalla päivitetty neliydintekniikkaan.
PadFonen puhelinosan näyttö on 4,7 tuumainen, 720p Super IPS+ -paneeli ja sen sydämenä sykkii Qualcommin Snapdragon S4 Pro (APQ8064) -neliydinjärjestelmäpiiri Adreno 320 -grafiikkaohjaimella. Keskusmuistia on kaksi gigatavua ja akun kapasiteetti on 2140 mAh.  Laitteessa on 13 megapikselin kamera Sonyn valmistamalla kennolla, joka mahdollistaa 1080p/30 fps ja 720p/60 fps videokuvauksen, sekä sadan kuvan jatkuvan kuvauksen kuuden kuvan sekuntivauhtia.  Etukamera on tyypillinen, mutta myös päivitetty, 1,2 megapikselin web-kamera.

PadFone 2 julkaistaan Androidin Ice Cream Sandwich -versiolla varustettuna, mutta Asus lupaa nopean päivityksen Jelly Beaniin, jota se on saanut jo hiljalleen muillekin laitteilleen. Laite syö mikroSIM-kortteja, mutta siinä ei ole MicroSD-korttipaikkaa ollenkaan ja aikaisemman PadFonen liitin on korvattu omalla, mutta MicroUSB- ja MHL-yhteensopivalla 13-pinnisellä liittimellä.

Pad Station -tablettiosa on keventynyt akun kapasiteetin kustannuksella;  akun kapasiteettia on pienennetty 6600 mAh:sta 5000 mAh:iin ja laite painaa nyt 514 grammaa. Ensimmäisen PadFonen tabletti ja puhelin painoivat yhteensä 854 g ja PadFone 2 vain 646 g, mikä tuo sen painoltaan lähemmäs muita 10.1-tuumaisia laitteita, ollen näin hieman esimerkiksi Tab 2 10.1 ja Note 10.1 -tabletteja painavampi, mutta uutta iPadia kevyempi. Uudessa mallissa on poistettu puhelimen paikan luukku, joka on varsin mukava uudistus, sillä luukku oli tökerö ja ns. yksi rikkoutuva osa lisää. Pad Stationin näyttönä on valitettavasti vain 1280×800-resoluutioinen 10,1″ IPS-paneeli.

Vanhasta versiosta sekä Transformer Pad -laitteista tuttua näppäimistöä ei valitettavasti tämän hetken tietojen mukaan saa kytkettyä, mutta päivitämme artikkelia, mikäli kuulemme tuosta jotain uutta.  Laite tulisi uutisten mukaan Suomeenkin sekä LTE- että DC-HSPA+ (42Mbit/s) tuella varustettuna.

PadFone 2:sta on saatavilla kolmea eri versiota 16 Gt, 32 Gt ja 64 Gt, kahdellä värivaihtoehdolla. Lisäksi Asus tarjoaa kahdeksi vuodeksi 50 Gt tallennustilaa WebStorage-pilvestään. PadFonen arvioidaan ilmestyvän Suomessa vielä tämän vuoden puolella.

Lähteet:

Engadgetin uutinen julkaisusta

Uutinen saatavuudesta