Samsung mainosti jo julkaisuvaiheessa langatonta latausta Galaxy S3:n kanssa, mutta laturi ja tähän sopiva takakansi puuttuvat markkinoilta edelleen. Otimme kuitenkin härkää sarvista ja päätimme selvittää miten jo nyt saatavilla olevilla palikoilla ominaisuus on mahdollista lisätä laitteisiin ilman erityisiä työkaluja tai suunnatonta modaamistarvetta.

Vaikka Samsungin oma langaton lataus tulee todennäköisesti tukemaan A4WP:n standardia, joka mahdollistaa laitteelle muutamien kymmenien senttien etäisyyden lataustelakasta, päätimme kuitenkin perustaa projektin tällä hetkellä yleisemmälle QI-standardille jota mm. Nokian Lumia 920 -lippulaiva käyttää. Syynä on lähinnä se, että mm. Lumian ansiosta QI-latureita voi löytyä helpommin sukulaisten nurkista ja kauppojen hyllyiltä.

IMG_4183

Lähtökohtaisesti päätimme myös, että emme halua tehdä projektista sellaista, että siihen vaaditaan juotoskolvia. Päädyimme simppeliin ja eleganttiin ratkaisuun ja onneksi tällaisia on tullut vihdoin markkinoille. Tuote löytyi Verkkokaupan listoilta MyFoneKit QI-vastaanottimen nimellä.

Toim. huom: kuvat ovat otettu Note 2:lla, käyttäen SGS 3:n MyFoneKitiä, SGS3:n KITTI EI TOIMI KUITENKAAN NOTE 2:n kanssa ja tästä lisää hieman myöhemmin. Syy Note 2:n käyttämiseen on, että kuvia varten meillä ei ollut saatavilla SGS3:a.

IMG_4185

MyFoneKit ei vaadi puhelimen takakannen vaihtoa, vaan tämä sujahtaa suoraan puhelimen takakannen ja akun väliin. Asennus on yhtä helppoa kuin lapselta tikkarin varastaminen;   kyseisen läpyskän kontaktipinnat laitetaan puhelimen langatonta latausta varten olevia pintoja vasten ja tämän jälkeen läpyskä liimataan kiinni akkuun tässä olevalla tarra-raidalla. Puhelimen takakansi laitetaan kiinni ja voilá, puhelin on nyt QI-yhteensopiva.

IMG_4188

Laturiksi valitsimme myöskin verkkokaupasta löytyvän kolhon kokoisen  Philipisin DLP7210B:n, lähinnä hintansa takia ja laite maksaakin siedettävissä rajoissa olevat 48,90 €. Mukana tulee myös omenatuotteiden kanssa yhteensopiva QI-adapteri, jota voi käyttää vaikka verkonpainona.

Projektin suurin ongelma on sen hinta, sillä MyFoneKit maksaa 49,90 € joka on aavistuksen hintavaa tarvikemoduulista. Latureineen muunnokselle tulee hintaa vähän vajaa 100 €.

Lataaminen QI:lla toimii kuitenkin hyvin; huomattavaa on, että virta, mikä langattomasti saadaan on ~700mA pintaan, joka on kaukana SGS 3:n 1A laturista, joten QI-laturi on ehkä omimillaan yöpöydällä jossa laite voi latailla rauhassa yön yli, aivan pikalaturiksi siitä ei ole.

Toivoimme, että MyFoneKit olisi suoraan yhteensopiva myös Note 2:n kanssa, valitettavasti näin ei ole, sillä Samsung on suuressa viisaudessaan päättänyt vaihtaa Note 2:n akku kontaktien plus ja minus -navat päittäin. MyFoneKit –lataa laitetta, mutta asennus pitäisi tällöin jättää puhelimen ulkopuolelle, joten Note 2:n kohdalla kolvin käyttö on tarpeen. Ajattelimme tehdä tästä  mahdollisesti tutorialin, kunhan saamme katsottua miten tämä olisi järkevin toteuttaa. Pidämme tosin sormia ristissä, että Verkkokauppa tuo myyntiin MyFoneKitin Note 2-version, sillä tätä on saatavissa jo ulkomailta. Palaamme kuitenkin Note 2:een toisessa osassa, jossa kolvaamme SGS 3-versiosta sopivan projektiin.

Jatka artikkelin toiseen osaan >>