Jatkamme siitä mihin jäimme ensimmäisessä osassa ja modaamme MyFoneKit:in toimimaan Note 2:n kanssa. Niille joilla ei pysy kolvi kädessä, suosittelemme tilaamaan valmiin QI-latausmoduulin ulkomailta (kuten mainitsimme jo ensimmäisessä osassa. Esim. tämä.) tai odottamaan, että Verkkokauppa.com tuo Note 2 -mallin myyntiin. Artikkelin ensimmäisen osan missanneille, se löytyy tämä täältä.

Kuten jo ensimmäisessä osassa totesin, toimii Galaxy S 3:n moduuli Note 2:n kanssa, mutta ongelmaksi koituu Samsungin väärinpäin olevat liittimien napaisuudet. Tämän vuoksi MyFoneKit toimisi käytännössä vain roikuttamalla sitä puhelimen ulkopuolella, joka taas ei kuulosta mitenkään järkevältä. Päätimme näyttää MyFoneKit-moduulille hieman juotoskolvia ja siten saada se toimimaan Note 2:n kanssa.

Koska saimme ensimmäisen osan myötä kommenttia siitä, että Palm Touchstone -yhteensopivaa settiä saa halvemmalla netistä tilaamalla, haluamme painottaa, että koko tämän ja edellisen artikkelin pohjalla oli ajatus QI:n yhteensopivuudesta kaikkien eri QI-laitteiden kanssa. Touchstone ei toimi kuin Touchstonen kanssa, joten puhelinta ei voi laittaa esim. kaverin Fatboy-laturille latautumaan.

Ennen kuin joku artikkeliamme lukeva elektroniikan harrastaja saa pikkuhousunsa solmuun varoitan jo nyt, että kuvissa olevat juotokset saattavat järkyttää herkkähipiäisimpiä. Allekirjoittanut on koskenut kolviin viimeksi ehkä noin 15 vuotta sitten. Edetkää varoen! Ja luonnollisesti juotoshommissa edetään omalla vastuulla, takuut saattavat eväytyä ko. toimenpiteiden johdosta.

Periaate on simppeli, kytkemme MyFoneKitin terminaalit ristiin kahdella johdonpätkällä ja pienellä määrällä tinaa.

IMG_4192

Aloitin projektin irrottamalla MyFoneKitin terminaalit; ne lähtivät itselläni lähinnä kynnellä hieman raaputtamalla ja tuntuivatkin olevan enemmänkin liimattuja kuin juotettuja.

IMG_4197

Seuraavaksi juotin terminaalien paikalle johdot. Tämän jouduin typeryyksissäni tekemään kahdesti, sillä alkuperäiset projektiin valitsemani johdot olivat liian paksuja mahtuakseen puhelimen kuoren alle.

IMG_4199

Johdot juotettuani asettelin ne jo valmiiksi ristiin ihan oman helpotuksen vuoksi. Lisäksi tässä vaiheessa mallasin myös johdot ja MyFoneKitin toistamiseen kuoren alle ja huomasinkin, että tinaamani kohdat olivat aavistuksen liian paksuja, joten kolvia hieman käteen ja turhaa tinaa pois ”möykyistä”.

IMG_4200

Saatuani tinaongelman korjattua, lyhensin turhat pois johdoista ja juotin terminaalit johtojen päihin.

IMG_4201 IMG_4204

Asettelin terminaalit puhelimen liittimiin ja pistin pienen palan teippiä pitämään nämä paikoillaan.

IMG_4205

Kansi takaisin paikalleen, ja kuten kuvasta näkyy mikään ei pullota tai kupruile.

IMG_4203

Laite laturin päälle ja maaginen ”langaton lataus”-ilmoitus pompsahti ruudulle.

Modia voisi parantaa liimaamalla koko  “härdellin” pysyvästi takakanteen, mutta päädyin tarkoituksella väliaikaiseen vaihtoehtoon, sillä tilasin jo aikaisemmin mainitsemani Note 2:lle suunnatun QI -latausmoduulin 1000 mA virrasta johtuen.

SGS 3 -mallin 700 mA latausvirta ei päätä huimaa, mutta riittää lataamaan Note 2:n yön aikana. SGS3 -malli kuitenkin lataa akkua n. 12% tunnissa.

Erityiskiitos Arto R:lle kolvin lainasta.