Verkkokauppa.com on tuonut listoilleen omalla MyFoneKit-brändillään NFC-tarroja. Saimmekin tuotteesta näytteen esimmäisten joukossa ja päätimme tutustua siihen, mitä täysin tyhjillä NFC-tageilla voi tehdä. Verkkokauppa.com on paketoinut NFC-tarrat kymmenen tarran pussukoihin 19,90 euron hintaan. Se on hyvinkin kilpailukykyinen hinta, sillä esimerkiksi Samsungin TecTile NFC-tarrat maksavat viiden kappaleen paketissa saman verran ja ulkomailtakin tilattaessa hintaa kertyy pyöreästi 14 euroa.

Screenshot_2013-01-18-10-51-46

Samsungin puhelimen omistavia lohduttanee se, että MyFoneKitin NFC-tarrat ovat ohjelmoitavissa Samsungin TecTile-sovelluksella TecTileiksi, joten tässä tapauksessa brändiuskollisuus ei ole välttämätöntä. Tarrat taipuvat myös Sonyn Xperia SmartTageiksi, mutta valitettavasti Sony ei ole mahdollistanut ohjelmointia omalla sovelluksellaan, vaan sen sijaan on käytettävä Play-kaupasta löytyvää SmartTag Maker -sovellusta.

IMG_4207

Testasimme NFC-tarroja ensimmäiseksi rutiininomaisten toimintojen automatisointiin. Samalla jatkoimme NFC:llä aikaisempaa QI-modiamme. Liimasin nimittäin yhden Tectileksi-ohjelmoidusta tarroista suoraan yöpöydällä olevaan laturiin. Tämä kytkee puhelimen nyt ilman erillistä räpläämistä suoraan äänettömälle, näytön kirkkauden kymmeneen prosenttiin, jotta aamulla uniset silmäni eivät hajoa Noteni ylikirkkaasta AMOLED-ruudusta, ja Wi-Fin sekä Bluetoothin pois päältä. Vastaavasti autossa olevaan puhelimen telakkaan laitoin tarran, joka kytkee puhelimen äänet päälle, näytön kirkkauden normaaliksi ja  BT:n päälle, jotta puhelin kytkeytyy JVC:n BT-automankkaani Spotifyn kuuntelemista varten.  Työpaikan työpisteelle asetin tarran, joka laittaa puhelimen värinälle ja kytkee Wi-Fin päälle. Kolmella tagilla sain automatisoitua kaikki tarvittavat asetusten vaihtelut, joita teen useita kertoja päivässä.

Tiedän, että moni nörteistä huutaa nyt kommenteihin seuraavasti: ”MUTTA TUOHAN ONNISTUU ESIM. GEO-LOKAATIOLLA TASKERILLA”. Kyllä näin on, mutta Tasker sovelluksena maksaa jo miltei viisi euroa ja vaatii hieman enemmän teknistä tietämystä kuin tagit, joten se ei sovellu aivan jokaiselle.

Pelkät automatisoinnit olisivat hieman tylsää käyttöä, joten testasimme mitä muuta muutamalla Android-sovelluksella ja kasalla NFC-tarroja pystyy tekemään.

2013-01-16 20.09.46

Yrityksiä varmasti kiinnostaa Foursquaren sisäänkirjaustarrojen tekeminen ja tähän ylivoimaisesti parhaiten soveltui sovellus nimeltä NFC Writer by Tagstand. Sovellus osasi etsiä puhelimen sijainnin avulla läheiset Foursquare-pisteet, minkä jälkeen oikean kohteen valitseminen oli naurettavan helppoa. Koko sisäänkirjaustarran tekeminen on käytännössä kahden näppäilyn ja yhden tarra-kosketuksen takana.

2013-01-16 20.21.24

Sovelluksella onnistui myös www-sivun avaavan tarran luonti yhtä helposti, sillä ohjelma osasi hakea selaimen historiasta viimeisimmät sivut. Halutessaan tietenkin osoitteen pystyi syöttämään myös käsin.

Screenshot_2013-01-18-11-00-44

Käyntikortteja ajatellen sovelluksella on mahdollista luoda tarra myös halutusta kontaktista. Toisaalta MyFoneKitin tarrojen todella rajattu tallennuskapasiteetti (168 tavua, mistä formatoinnin jälkeen on käytettävissa 137 tavua) estää tämän ominaisuuden totaalisesti ja esimerkiksi allekirjoittanut sai yhteen tarraan mahtumaan vain nimensä ja puhelinnumeronsa. Tätä toki voi kiertää niin, että lisää tarraan www-linkin esimerkiksi .vcf -tiedostoon, jossa tiedot ovat. Käyntikorttien tekemisen tuntui hanskaavan parhaiten NXP TagWriter -niminen sovellus.

Screenshot_2013-01-18-11-00-08

TagWriterillä onnistuivat helposti myös tarrojen kloonaaminen ja kopiointi puhelimeen talteen. Sovelluksella oli myös helppo kaivaa esille tarroihin tallennettu data. Hieman huvittavasti sovellus kykenee myös kääntämään QR-codeihin upotetun datan NFC-datasetiksi.

Screenshot_2013-01-16-20-35-58

Niille, jotka haluavat nähdä hieman ruohonjuurta syvemmälle tageihin löytyy NXP:n TagInfo, joka kykenee kertomaan luetusta tarrasta nippelitietoa hieman tarkemmin.