Kävimme jo viime vuonna tarkemmin läpi mikä MWC on ja niille jotka eivät seuranneet blogiamme vielä tuolloin, voivat tutustua artikkeliin tämän linkin takaa. Muutostakin viime vuodesta on tullut ja tapahtuma järjestetään uudessa Fira Gran Via:ssa, joka on tuplasti suurempi kuin entinen Fira Montjuic,  Fira Gran Via tarjoaa huimat 240 000 neliötä näyttelytilaa. Paikka tarjoaa myös 270 Wi-Fi-tukiasemaa enemmän kuin entinen,  tosin olemme varmoja, että myös tänä vuonna verkko toimii yhtä hyvin kuin ennenkin (lue: ei toimi). Blogia, Facebook-sivuamme, Google+-sivuamme ja Youtube-kanavaa kannattaakin seurata sunnuntaista eteenpäin silmä kovana.

gear

Tänä vuonna ajattelin kuitenkin kirjoittaa oman ”survival kittini” sisällöstä, eli millainen laitteisto lähtee mukaan ns. kentälle. Tällä gearilla on tarkoitus selvitä yhteensä 18:sta lehdistötilaisuudesta tai tapaamisesta kolmen päivän sisään, mutta onneksi – kiitos mahtavan internetin – on apunani myös Androidsuomen lopputiimi Suomen päässä.

 1. Ehdottomasti tärkein asia on mukavat kengät, mieluiten lenkkarit tai muut kävelyä kestävät mukavuuskengät. Tapahtumassa tulee käveltyä joka paikkaan ja paljon, tänä vuonna kävelymäärä vielä tuplaantuu, kiitos tuplasti suuremman messualueen. Ei ole kivaa, jos huomaat jo sunnuntain lehdistötilaisuuksien jälkeen, että jalkasi ovat rakoilla ja edessä olisi vielä useampi messupäivä.
 2. Maksipakkaus päänsärkylääkkeitä. Iltatapahtumat yleensä käyvät hieman kosteiksi ja unet jäävät vähäisiksi, joten aamupalaksi nautittu särkylääke poistaa nopeasti mahdolliset ”dagen efter”-tyyppiset ongelmat. Itselleni myös Barcelonan kuumankostea ilmasto on yhdistettynä lyhyisiin yöuniin omiaan aiheuttamaan päänsärkyä.
 3. Immodium pakettiin ehdottomasti. Vaikka todennäköisyys on hyvin pieni, että syö jotain epäsopivaa. Muphyn lain mukaan mikäli sitä ei ole mukana, muuttuu reissu nopeasti bussimatkaksi Turkuun. Parannan mieluummin mahdollisuuksiani kuin heikennän niitä.
 4. Samsung Galaxy Camera. Laitteen tarkoitus on tuottaa simppelit tuotevideot ja kuvat laitteista joista toimituksemme Suomen päässä olevat jäsenet kirjoittavat. Se mahdollistaa kuvien ja videoiden siirtämisen jaettuun Google Drive/Dropbox -kansioon automaattisesti, kunhan laite on vain Wi-Fi-tukiaseman lähellä.
 5. Belkinin tukeva ja luotettava läppärireppu. Reppu on hyväksi testattu IFA-messuilla. Repussa on enemmän taskuja kuin niitä muistaa, joten kaikki tarpeellinen kulkee siististi mukana
 6. Canon SX40 superzoom. Vaikka järkkäripuristit varmasti tärisevät kauhuissaan, kun näkevät meidän käyttävän superzoomia, voin sanoa, että ”toimittaja-kameraksi” laite on erinomainen, varsinkin mobiilialan hommissa. 35-kertainen optinen zoomi yhdistettynä optiseen kuvanvakaajaan jota voi tehostaa digitaalisella kuvanvakaajalla, mahdollistaa käsivaralta kuvaamisen lehdistötilaisuuksissa salin perältä, jolloin ”HALUAN ETURIVIIN” saliin änkeämiseltä vältytään. Laitteessa on myös riittävä makroväli, joten turhalta objektiivin ruuvaamiselta ja lisäpainolta vältytään. Laite korvasi myös entisen varakameraksi jääneen SX20:n, sillä halusimme päästä 1080p-aikakauteen videoissamme, ja lupaammekin kuvata kaikki laitevideot MWC:ssä FullHD-tarkkuudella.
 7. Muutama SanDiskin Extreme -kortti edellä mainituista syistä.
 8. Samsung Galaxy Note II -puhelimeni, kalenteri, puhelin, muistikirja…jne. Tärkein elektroninen työkalu reissussa.
 9. Samsungin 9000 mAh USB-matka-akku. Laite tukee virran läpisyöttöä latauksessa ollessaan, joten sopivalla laturilla (esim Note II:n laturi) voidaan ladata sekä akkua että siinä kiinni olevaa laitetta. Akku tuo mukavasti lisävirtaa Galaxy Cameralle ja Note II:lle.
 10. Samsungin Series 5 ultrabook, jolla onnistuu matkalla kirjoittaminen. Normaalisti mukana kulkeva luotettava HP Envy:ni sai väistyä Series 5:n tieltä lähinnä painon takia, myös laitteen huokea hinta oli hyvä syy ko. laitteeseen päätymiseen.
 11. Käyntikortit. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, niin jostain syystä jossain päin maailmaa edelleen jaksetaan jaella käyntikortteja ja MWC on yksi niistä paikoista johon niitä uppoaa. Jokaisen tapaamisen yhteydessä on pakko luovuttaa yksi. Jopa tapahtumaan sisään pääsyä varten tarvitaan käyntikortti tai et saa lehdistöpassia. Tällä kertaa päätimme panostaa, sillä messujen teema on NFC, joten teetimme NFC-käyntikortteja!