Kyllä, luit otsikon oikein, testaamme Keilaniemen ihmeitä. Ei, tämä ei tarkoita sitä, että olemme siirtymässä Windows Phoneen. Kyseessä on itse asiassa useamman kerran SGS3 Qi-latausartikkelimme jälkeen meiltä lukijoiden toimesta pyydetty arvostelu. Ja nyt kun saimme vihdoin laitteen käsiimme ja markkinoille on tullut muitakin laitteita kuin Nexus 4, jotka tukevat Qi-latausta, päätimme ottaa tämän ronskisti hinnoitellun design-laturin käsittelyymme.

IMG_4450

Paketista paljastuu myös erikseen myytävä Nokian DT-900 Qi-laturi, Fatboy-tyyny ja virtalähde.

IMG_4452

Fatboy-tyynyn sisältä löytyy muotoonommeltu ja styroksirakeilla täytetty sisustyyny jonka keskelle itse laturi asetetaan. Täytettä on sen verran, että DT-900 sijoittamisen jälkeenkin jää Fatboy-tyynyyn pieni painauma, joka auttaa esimerkiksi pimeässä puhelimen asettamista oikein lataukseen. Painauma myös estää puhelinta liukumasta pois laturin päältä.

IMG_4454

 

Koko komeus suljetaan tarranauhalla ja itse pussukasta tulee ulos hyvin ohut latauskaapeli joka käyttää Nokialle ominaisia plugi-liittimiä.

IMG_4456

Fatboy-tyynyyn on printattu toiselle puolelle merkit latausalueesta ja Nokian logo, mutta puristit saavat nämä piiloon helposti kääntämällä tyynyn ylösalaisin, sillä ne on printattu vain yhdelle puolelle.

IMG_4458

On sinänsä hyvä, että Nokia on päättänyt käyttää DT-900:aa niin, että se on vedettävissä ulos tyynystä, sillä mikäli takuuajan loputtua virtalähde tai laturi hajoaa, ei ole tarvetta ostaa kokonaista settiä, vaan pelkkä latausyksikkö riittää. On kuitenkin härskiä, että pienestä määrästä keinokuitua voidaan veloittaa pyöreästi 30 euroa enemmän.

fatboi

Testasimme laitetta MyFoneKit Qi-lätkällä varustetulla Galaxy S3:lla, Nexus 4:lla ja Samsung Galaxy S4:n virallisella latauskannella. Laite toimi ongelmitta kaikkien edellä mainittujen kanssa, tosin Nexus 4 sammutti ja käynnisti yhteyden laturiin ensimmäisen latausminuutin aikana useamman kerran, mutta lopulta tämä pomppiminen loppui ja laite latasi itseään normaalisti. Tämä toistui joka kerta kun Nexuksen laittoi laturiin, joten kyseessä voi olla myös ominaisuus. MyFoneKit ja Galaxy S4 toimivat täysin ongelmitta.

Aivan perustelematon tuote Fatboy-laturi ei ole, sillä tyyny helpottaa huomattavasti laitteen saamista ”heittämällä” latauskäämien päälle ja on hyvä huomata, että Nokian Qi-standardin laturit toimivat ongelmitta myös Qi-standardia noudattavien Android-laitteiden kanssa. Tämä on sikäli positiivista, että DT-900 on lisätarvikkeista helpoiten saatava Qi-laturi Suomessa tällähetkellä. Ne jotka eivät halua maksaa 30 euroa Fatboy logosta, pystyvät askartelemaan DT-900:n ympärille varmasti oman pussukkansa. Pussukka on jokatapauksessa suotava, sillä DT-900 kapeudesta johtuen se on hutera, kun päälle laitetaan leveä Android-puhelin.