Googlen viime vuoden lopulla julkaisema Android-peli on päässyt Suomessakin jo hyvään vauhtiin, jopa niin hyvään, että Nianticin Hampurin XM Anomaly: Operation Voynich -päätapahtuman sivutapahtumien joukossa on myös Helsinki. Keskusta-alueista mukana on Kamppi, Rautatieaseman ympäristö, Esplanadin puisto sekä Senaatintori. Sini- ja viherasuisia agentteja vilisee varmasti noin puolestapäivästä iltakuuteen asti ko. kohteissa.


Itse peli on lähinnä sekoitus lipunryöstöä, roolipeliä, geokätköilyä, ryhmästrategiaa sekä tavanomaisempaa kännykkäpeliä ja näytöntuijotusta. Liikunnallinen elementti on sinänsä tuore idea mobiilipeleissä, mutta ilman lihasvoimaakin voi pärjätä, sillä kaikki “portaalit” eivät ole aivan metsässä kuitenkaan. Käytännössä kaikenlaiset maamerkit, patsaat ja merkittävät rakennukset ja oudot rakennelmat kelpaavat portaaleiksi, ne tosin pitää valokuvata ja ilmoittaa Nianticille ennen peliin hyväksymistä.
Pelissä on kaksi osapuolta, Enlightened ja Resistance, jotka taistelevat puhelimet ja tabletit kourassa kaupunkien herruudesta tuhatpäisen pelaaja-armeijan avulla täysin globaalisti ja vailla rajoja. Maailmalla – ja Suomessakin – on nähty maantieteellisiä rajoja ylittäviä portaalienvälisiä “linkkejä” ja “kenttiä”, joilla pelin hallinnollisena kohteena olevia Mind Unit:ja kerätään. Palkintona on kerskumisoikeuksia sekä ehkä solakampi varsi ensi kesäksi.

Nianticilta tuskin tulee Suomeen henkilökuntaa osana pelin tarinaa, mutta ohjeistukset/säännöt operaation pisteytykseen sekä pari laatikkoa Ingress-aiheisia paitoja, tarroja ja kangasmerkkejä saapui perjantaina. Katsotaan luovuttavatko yhteyshenkilöt Ingress-swagia kohteissa ollenkaan ;)

Ei kannata hermostua, mikäli peli vaikuttaa ylitekniseltä aluksi, sillä sitä voi pelata myös otsa rypyttömässä tilassa casualina ja hyvässä hengessä porukalla. Toimituksen agentit Espoosta ja Vantaalta jalkautuivat Korson suunnalle torstaina ja muutaman tunnin mittaisen kruisailun tuloksena oli vallattuja portaaleja, tuhottuja linkkejä, uusia pelaajatuttavuuksia Korsossa Smurffilimun parissa (tattis, Ari!) sekä Heurekalla portaalien farmauskeikalla sekä tietenkin roppakaupalla pelissä kerättäviä työkaluja.

Operaation säännöt:
Tasatunnein, klo 14 alkaen, on 5 minuutin ikkuna, jossa kisataan kahden portaalin hallinnasta kullakin alueella. Näillä portaaleilla on myös “sisarportaalit” Hampurissa. Jos sama joukkue hallitsee sekä paikallisen portaalin että sisarportaalin Hampurissa, siitä saa pisteitä. Myös linkitykset antavat pisteitä. Tämä on siis aluekohtaista, ja joka tunti siirrytään seuraavaan. (Kiitokset tiivistyksestä Teemu Pulkkiselle).

Operaation taustoja:
https://plus.google.com/+Ingress/posts/HaRez4KuDoq

https://plus.google.com/events/gallery/csci3klbge9p6ng0emejf70kru4?authkey=CIa-qNLKi9aIYg&pid=5899556640355440242&oid=103320655754019011706

Ohjeita aloittelijoille:
http://ingressfieldguide.com/content/ingress-bootcamp

Linkki itse peliin (vaatii kutsun Nianticilta ingress.com -sivulta tai aktiiviselta pelaajalta):

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nianticproject.ingress

sekä hieman lorea Ingress-raportin muodossa:

httpvh://youtu.be/_I0rhpExcfI