Asus julkisti joukon tabletteja ja kannettavia tietokoneita Berliinin IFA-messuilla. Nyt julkaistu mallisto seuraa Asuksen edellisten mallien viitoittamaa suuntaa ja uutuuksien joukossa oli monia ns. convertible-luokan tietokoneita niin Windows- kuin Android-käyttöjärjestelmillä. Osa laitteista julkaistiin jo Computex-messuilla kesäkuussa, mutta niihin on tehty hieman kosmeettisia muutoksia ensiesittelyn jälkeen.

ASUS Fonepad Note 6_02

Fonepad Note 6
Pienin julkistetuista uutuuksista on kuuden tuuman FullHD-näytöllä ja Intel Atom Z2580 -suorittimella varustettu pieni tabletti. Laite painaa 210 grammaa ja on 10,3 mm:n paksuinen. SuperIPS+ -näyttö yltää 1920×1080 -tarkkuuteen ja katselukulmien luvataan olevan laajat. 3G- ja Wi-Fi-yhteyksillä varustetulle laitteelle luvataan 23 tuntia 3G-puheaikaa ja 6,5 tuntia videontoistoaikaa. DC-HSPA+ takaa laitteelle jopa 42 Mbit/s latausnopeudet. Käyttöjärjestelmänä Fonepad Note 6:ssa pyörii Android 4.2 Asuksen omalla käyttöliittymällä ja sitä voi hallita myös mukana tulevalla kynällä. 8 megapikselinen pääkamera ja 1,2 megapikselinen etukamera sisältävät mm. All Smiles ja Smart Remove -ominaisuudet. 16 Gt tai 32 Gt kokoisella tallennustilalla varustetun laitteen saa lisäksi varustettua muistikortilla. Laitteen saa joko mustana tai valkoisena.

ASUS Fonepad 7_01

Uusi Fonepad 7
Kookkaampi Fonepad on varustettu 1280×800-tarkkuuteen kykenevällä 7-tuumaisella IPS-näytöllä ja Intel Atom Z2560 -suorittimella. 10,5 mm paksuinen ja 240 grammainen laite on varustettu 5 megapikselisellä pääkameralla ja 1,2 megapikselisellä etukameralla. Laite on saatavilla 6 Gt, 16 Gt ja 32 Gt mallina, kaikissa on lisäksi paikka muistikortille. Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Android 4.2.

ASUS MeMO Pad 10_02

MeMO Pad 8 ja MeMO Pad 10
Asus toi kaksi uutuutta edullisempien tablettien markkinoille. Molemmissa laitteissa on 1280×800-tarkkuuteen yltävä IPS-näyttö. 8-tuumainen versio on 127 mm:n levyinen ja painaa 350 grammaa, kun taas 10-tuumainen versio on painoltaan 522 grammainen. Pääkamerana 8-tuumaisessa mallissa on 5 megapikselinen kamera, kun taas 10-tuumaisessa on 2 megapikselinen. Molempien etukamerana on 1,2 megapikselinen versio. 8-tuumainen on tarjolla 8 Gt mallina ja 10-tuumainen joko 8 Gt tai 16 Gt mallina. 10-tuumaisessa on lisäksi GPS GLONASS-tuella, kun taas pienemmästä mallista se on riisuttu pois. Molemmissa on lisäksi paikka muistikortille.

ASUS New Transformer Pad_03

Transformer Pad TF701T
Ensi kertaa kesäkuussa esitelty Transformer Pad (josta on nyt poistettu Infinity-lisänimi) on varustettu 10,1-tuumaisella 2560×1600 WQXGA-tarkkuuteen yltävällä IPS-näytöllä, tuoreella Tegra 4 -järjestelmäpiirillä, jossa hyrrää neljä ARM Cortex-A15 -ydintä 1,9 GHz kellotaajuudella, 72-ytimisellä GeForce GPU:lla ja tukee lisäksi Miracastia – langatonta kuvan siirtoa televisioon tai muuhun näyttölaitteeseen. Laite on 8,9 mm paksu ja painaa 585 grammaa. Akulle luvataan kestoa 17 tuntia ja näppäimistötelakkaan liitettynä akun luvataan kestävän jopa kaksi työpäivää.

Pääkamerana on 5 megapikselinen kamera ja etukamerassa on 1,2 megapikseliä. Näppäimistötelakka on varustettu USB 3.0 -liitännällä, ja on täten luultavasti ensimmäinen laite Android-piireissä tällä tuella. Molemmat, tabletti ja näppäimistötelakka, on varustettu muistikorttipaikoilla. Parhaimmillaan laitteeseen saa siis kiinni kaksi muistikorttia samaan aikaan. Laite tulee tarjolle 32 Gt ja 64 Gt versioina. Käyttöjärjestelmänä on Androidin versio 4.2.

ASUS Transformer Book Trio_02

Transformer Book Trio
Asus (uudelleen)julkaisi myös kesäkuussa esitellyn moneen taipuvan kannettavan tietokoneen, jossa käyttöjärjestelminä ovat sekä Windows 8 että Android. Kyseessä on tabletiksi, kannettavaksi tietokoneeksi ja pöytäkoneeksi taipuva monitoimilaite. 11,6-tuumaisen IPS-näytön tarkkuus on 1920×1080 pikseliä ja se on varustettu 5 megapikselin pääkameralla. Tietokoneessa on yhteensä kaksi suoritinta, joista näppäimistössä (PC Station) on Intel Core suoritin (jopa i7). Näytössä, eli tablettiosassa, suorittimena on tuttu Intel Atom Z2760. Periaatteessa kyseessä on kannettava tietokone, jonka irrotettava näyttö toimii itsenäisesti Android-tablettina ja näppäimistötelakka/PC Station toimii taas itsenäisenä Windows-tietokoneena. Näppäimistöosassa on keskusmuistia 4 Gt ja 1 teratavun kovalevy ja tablettiosassa puolet tästä sekä 16 tai 32 Gt flash-tallennustilaa. Eri käyttöjärjestelmien välillä saumattomasti vaihtamiseen laitteessa on Trio-näppäin.