Keskitymme kolmannessa osassa laitteen kameraan ja ajamme teknologisesti orientoituneita lukijoitamme varten laitteen nopeustestit. Samalla myös korjaamme pienen virheen, joka jäi omaa huolimattomuuttani toiseen osaan.

Screenshot_2014-03-16-20-53-15

Väitin toisessa osassa, ettei PadFone osaa vaihtaa muita kuin Asuksen vakiosovelluksia automaattisesti ruudusta toiseen. Aivan koko totuus tämä ei ollut, sillä jälkikäteen selvisi, että muita sovelluksia voi lisätä asetuksista sallittujen listalle, joten kokeilemalla ja yrittämällä on mahdollista lisätä huomattavasti. Toki muistettava on että kaikki sovellukset eivät vieläkään toimi, mutta tämä ominaisuus parantaa käytettävyyttä huomattavasti.

Screenshot_2014-03-23-15-26-08

Sitten kuitenkin asiaan, Asus on tuonut lippulaivansa rinnalle myös laadukkaan kameran, jota on ilo käyttää. Kameran 13 Mpix kenno tuottaa hyvää jälkeä ja värintoisto on myös kiitettävä. (Esimerkkikuvia löytyy artikkelin lopusta.) Erityisen mukavaa on harvinaisen vähäinen lagi etsimen ja kameran välillä, joten nopeasti liikkuvien kohteiden  on helppoa.Itse sovellus on suunniteltu hyvin ja ruudulla pyritään pitämään vain oleellisimmat asetukset ja ominaisuudet kerralla.

Screenshot_2014-03-23-10-34-02

Erityistä plussaa tulee sovellukslle siitä, että se osaa tarjota Automaattitilassa HDR-tilaa ja Yötilaa käyttöön alakulmaan ilmestyvällä painikkeella, mutta ei kuitenkaan käyttämään näitä ellei käyttäjä niin halua. Tämä on pieni, mutta käytettävyyttä mukavasti lisäävä ominaisuus.

Screenshot_2014-03-23-16-18-04

Vaikka sovelluksen ”pinnalla” eivät olekaan kuin yleisimmät ominaisuudet,niin  perehtyneempää harrastajaa varten valikoista löytyvät valotus-, valkotaspaino- ja ISO-arvon säädöt.

Screenshot_2014-03-23-16-19-02

Kamerassa on myös mukana valmiita erikoistoimintoja, joita ovat pissisfiltteriksi nimittämämme kaunistaminen, panoraama, smart remove, all smile, intervalli-kuvaus, hidastus, suuri nopeus ja GIF-animaatio. Vaikka toimintoja ei ole niin paljoa kuin kilpailjioilla, on asus panostanutkin enemmän laatuun kuin määrään ja kilpailijaan verrattuna tuntuivat kuvaustilat helpommilta käyttää ja toimivat yleensä ensiyrittämällä.

Screenshot_2014-03-23-11-35-45

Yleisimmät kuvafiltterit löytyvät myös yhden painikkeen takaa, joten kuvan pikaiseen efektointiin ei ole pakko asentaa Instagrammia.

httpvh://youtu.be/bKFmjPCZaSI

Videona laite kuvaa aivan riittävää 1080p resoluutiota, 4K:ta laite ei tarjoa vaikka teknisesti siihen voisi kyetäkin. Emme laske tätä kuitenkaan puutteeksi sillä 4K on mielestämme vielä toistaiseksi niche-ominaisuus.

Alla vielä nopeustestien tulokset nörtimmille lukijoillemme.

Quadrant:  22354 pistettä
Vellamo Metal:  1199 pistettä
Vellamo HTML5: 2832 pistettä
AnTuTu 4: 34697 pistettä
3DMark Ice Storm: Maxed Out! (testi liian kevyt laitteelle ja laitteen näytön rajoittama maksimi FPS-nopeus saavutettiin (60FPS))
3DMark Ice Storm Extreme:  Maxed Out! (testi liian kevyt laitteelle ja laitteen näytön rajoittama maksimi FPS-nopeus saavutettiin (60FPS))
3DMark Ice Storm Unlimited: 16988 pistettä

Viimeisessä osassa saamme mielipiteet laitteesta toimituksemme ainoalta naispuoliselta jäseneltä kahden viikon mittaisen käyttökokomusken pohjalta ja käynnistämme testilaitteesta arvonnan.