Padfone-arvostelumme on edennyt jo neljänteen osaan ja tällä kertaa pyysimme toimituksen ainoalta kauniilta osapuolelta Elinalta hieman mielipiteitä hänen testijaksostaan Padfonen kanssa. Lopuksi teemme vielä yhteenvedon laitteesta. Edellisen osan luet tämän linkin takaa.

Elina, olet nyt käyttänyt Padfonea parin viikon ajan. Onko laitteessa ollut jotain ominaisuuksia, joista olet erityisesti pitänyt?

– Yksi ihan hauska ominaisuus on, että puhelimen saa helposti muutettua tabletiksi ja toisinpäin. Muuten puhelimesta ei mielestäni erottunut mitään erityisiä ominaisuuksia muihin puhelimiin verrattuna.

Mikä Padfonen disainissa miellyttää sinua ja mikä ei?

– Takakuoren materiaali on ihan hieno ja kivaa vaihtelua muovisiin kuoriin. Toisaalta se tuntuu helposti kylmältä kädessä. Toivoisin puhelimeen lisää pyöreitä muotoja, en pidä terävistä kulmista.

Olet aika pienikätinen, onko Padfonen käyttö ollut siitä huolimatta kuitenkin helppoa?

– Puhelimen käyttö on ollut ihan helppoa siitä huolimatta. Edellisessä vastauksessa totesinkin jo, että haluaisin pyöristetymmät kulmat puhelimeen, sillä pienikätiselle terävät kulmat tuntuvat ikävältä kädessä. Tabletti on kuitenkin isokokoinen varmasti isokätisemmällekin käyttäjälle ja välillä se tuntui vähän turhankin kookkaalta, jos sitä piti pelkästään kädessä. Kuitenkin esimerkiksi videoita oli mukava katsoa isolta ruudulta.

Mitä mieltä olet Padfonen kamerasovelluksesta ja kameran kuvanlaadusta?

– Mielestäni kamerasovellusta oli helppo käyttää ja kuvanlaatu oli hyvä. Erilaisia muokkausominaisuuksiakin löytyi tarpeeksi.

IMG_4819

Oletko käyttänyt Padfonen dynaamista ruudun vaihtoa ja missä tilanteissa?

– Olen käyttänyt sekä puhelimesta tabletiksi että toisinpäin. Useimmiten tilanteet ovat sellaisia, että olen uppoutunut surffaamaan jotakin puhelimella ja haluan saada ne isommalle näytölle. Toisaalta sitten taas tabletti on niin isokokoinen, että välillä on ollut helpompaa vaan irrottaa siitä puhelin erikseen ja jatkaa käyttöä sillä.

 Mikä esiasennetuista sovelluksista jäi mieleesi testiperiodilta?

– Tasks-sovellus on kaltaiselleni “listaihmiselle” tarpeellinen sovellus, joten sellaisen löytyminen valmiiksi on aina plussaa. Huomasin, että sovelluksista löytyi myös sanakirjasovellus, mikä oli hauska havainto, vaikkei sille koekäytön aikana tarvetta tullutkaan.

Jos voisit pyytää jonkin ominaisuuden tai muuttaa jotain laitteessa mikä se olisi?

– Varmaankin ne pyöristetymmät kulmat puhelimeen.

Suosittelisitko laitetta jollekin, joka on etsimässä sekä tablettia ja puhelinta?

– Kyllä suosittelisin.

Asus jatkaa PadFonellaan omaa linjaansa hyvinkin onnistuneesti ja jokainen iteraatio on parantanut laitetta ja hionut toiminnallisuutta paremmaksi. Jos haussa on laite, joka korvaa sekä tabletin ja puhelimen, voimme suositella varauksetta The New PadFonea. Toista sen kaltaista ei ole.

suosittelee_artikkeli