Samsungin Galaxy S5 -tuoteperheen minimalli on nyt myös esitelty ja se on ominaisuuksiensa puolesta jälleen hieman vähemmän “mini”, sillä siitä löytyy huomattava määrä lippulaivan ominaisuuksia. Mukana ovat niin IP67-suojaluokitus, virransäästötila, sykemittari kuin Paypal-sertifioitu sormenjälkilukijakin.

Raudassa on hieman säästelty, jotta hinta ollaan saatu 499:n euron tasolle, mutta paketissa on kuitenkin 720p-resoluutioinen Super AMOLED -näyttö ja neljä Cortex-A7-ydintä sisällään pitävä Exynos 3470 -piirisarja. Laitteessa on myös mikroSD-kortinlukija sekä edellisen minin tavoin 1,5 Gt keskusmuistia ja LTE-versiossa on myös NFC-tuki.

 

SM-G800H_GS5 mini_Gold_13
Alla Samsungin tiedote kokonaisuudessaan:

Kolmannen sukupolven Galaxy mini on tyylipuhdas tehopakkaus

Helsinki, 2. heinäkuuta 2014 – Samsung julkisti tänään Samsung Galaxy S5 minin, kompaktin version Samsungin uusimmasta huippumallista. Pienempi versio tarjoaa isoveljensä tavoin huippusuorituskyvyn sekä kattavat hyvinvointi- ja tietoturvaominaisuudet.

– Pyrimme Samsungilla luomaan tuotteita, jotka vetoavat monenlaisiin käyttäjiin. S5 mini tarjoaa kompaktissa koossa Galaxy S5:n suorituskyvyn ja monipuoliset ominaisuudet, toteaa Samsungin telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom.

Tehopakkaus kompaktissa koossa

Pienestä koosta huolimatta S5 mini on varustettu 4,5 tuuman Super AMOLED-näytöllä, jonka käyttö onnistuu vaivatta myös yhdellä kädellä. Takakuoressa toistuu Galaxy S5:n muotokieli ja pehmeä, rei’itetty rakenne, jonka ansioista puhelin istuu mukavasti käteen. Tyylikkään modernin ilmeen lisäksi puhelimessa on IP67-suojaluokitus, Ultra Power Saving Mode, sykemittari, sormenjälkilukija ja yhteensopivuus Samsungin puettavien älylaitteiden kanssa.

S5 Galaxy mini on pieni voimanpesä, joka tarjoaa saumattoman käyttökokemuksen. Se tukee moniajoa sekä erittäin nopean käynnistyksen ja 4G-tuen ansiosta erittäin vikkelää surffausta netissä. Puhelimessa on kahdeksan megapikselin kamera, joka ottaa tarkkoja kuvia kehnommissakin valo-olosuhteissa. S5 mini tallentaa videota 1080p-tarkkuudella.

Samsung Galaxy S5 mini tulee myyntiin elokuussa. Värivaihtoehtoja on neljä: Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue ja Copper Gold. Puhelimen suositushinta on 499 euroa.

Tekniset tiedot: Samsung Galaxy S5:ssa on 1,4 GHz:n neliydinsuoritin, Super AMOLED -näyttö (1280 x 720, 326 ppi) ja Android 4.4 (Kitkat) -käyttöjärjestelmä. Muihin ominaisuuksiin lukeutuvat BT 4.0, WiFi: 802.11 a/b/g/n, USB 2.0, NFC, IR Remote. Laitteessa on 1,5 GB RAM-muistia, 16 GB:n tallennustilavuus ja tuki MicroSD-korteille 64 GB:hen asti. Akku: 2100 mAh.