Vihdoinkin. Siis se uusin ja kaunein Android 5.0 “Lollipop” (Ent. Android L) on Googlen mukaan valmis astumaan parrasvaloihin ja saapuu Nexus-sarjan laitteisiin kuun lopulla. Samalla Google tuo markkinoille myös muutaman uuden Nexus-sarjan laitteen. Lollipop tuo paljon uudistuksia joista näkyvin on Material Design, Googlen uusi muotokieli sovelluksille ja koko Androidille. Kävimme aiemmassa artikkelissa lävitse muut tärkeimmät ominaisuudet, lue aiempi artikkelimme tästä

Nexus 6 on Motorolan valmistama ja perustuu pitkälti uuden Moto X:n muotokieleen. Teknisellä puolella laite edustaa viimeisintä uutta: 2,7 GHz Snapdragon 805 -piirisarja Adreno 420 GPU:lla, 5,96” QHD (2560×1440) -resoluutioinen näyttö, kolme gigatavua keskusmuistia, 3220 mAh akku langattomalla QI-latauksella ja 32:n tai 64:n gigatavun tallennustilalla. Sonyn valmistamalla 13 megapikselin Exmor IMX 214 -kennolla varustetussa kamerassa on linssiä ympäröivä salama ja optinen kuvanvakain ja se kykenee myös kuvaamaan 4K UHD -resoluutioista videota. Sama kamerakenno löytyy myös OnePlus One -älypuhelimesta.
Nexus 5 jää vielä valikoimaan edullisempana ja pienempänä vaihtoehtona, ja se saa toki myös Android 5.0 -päivityksen, kuten saa myös kaikkien yllätykseksi Nexus 4:kin. Nexus 6 on Moto X:n tavoin myös roiskeenkestävä.
Hinta on alustavasti 650 dollaria.

Nexus 9 taas on uusin Nexus-sarjan tabletti HTC:lta, jossa on ominaisuuksina mm. 4:3 kuvasuhde, QVGA (2048×1536) resoluutioinen IPS-näyttö, 6700 mAh akku ja HTC:n BoomSound vastaa äänestä (Odotamme innolla!). Prosessorina on 64-bittinen NVIDIA Tegra K1 ja muistia löytyy 2 gigatavua. Lisävarusteena Nexus 9:ään saa näppäimistötelakan, jonka avulla kirjoittaminen on entistä nopeampaa. Hintaa 32Gt-mallilla on alustavasti 399 dollaria.

Viimeisenä laitteena saapui Android-TV-laitteen: Nexus Playerin. Tämä Asus:n kanssa yhteistyössä valmistettu musta kiekko toimii Chromecastin tapaan suoratoistolaitteena, mutta osaa toimia myös itsekseen, kuten esimerkiksi Apple TV. Nexus Playerilla voi siis myös katsoa elokuvia, pelata pelejä ja paljon muuta ilman erillistä Android-laitetta. Sisällön pyörittämisestä vastaa hieman yllättävästi tuore Intelin Silvermont-arkkitehtuuriin perustuva 64-bittinen Atom Z3560-piirisarja, PowerVR:n G6430 GPU:lla. Laitteessa on gigatavu muistia ja 8 gigatavua tallennustilaa sekä Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11ac 2×2 (MIMO) -tuet. Hintaa sillä on 99 dollaria.

player-grid2-l