Viestintävirasto ilmoitti marraskuun alussa, että Samsung Knox 2.6 on läpäissyt Katakri 2015 turvallisuusauditointikriteeristön. Sertifiointi merkitsee, että uusissa Samsungin Knox 2.6-mobiilipäätelaitteissa on kyberturvallisuuskeskuksen näkemyksen mukaan riittävä turvallisuuskontrolli, jotta sitä voidaan käyttää Katakri 2015:n vaatimalla tavalla.

Samsung Knox -mobiilitietoturvaratkaisu läpäisi kolmatta vuotta perätysten Suomen Viestintäviraston turvallisuusevaluoinnin. Samsung Knoxin uusin 2.6-ohjelmistoversio täyttää Katakri 2015:n asettamat suojaustason IV turvallisuusvaatimukset tiedon varastoinnin osalta. Samsung on yhä ainoa laitevalmistaja, joka on läpäissyt kyberturvallisuuskeskuksen mobiilitietoturvan evaluoinnin jo useamman vuoden ajan. Myös Gartner arvioi mobiilitietoturvatutkimuksessaan, että Samsung Knox tarjoaa markkinoiden kattavimman mobiiliitietoturvasuojauksen. Lisätietoa Gartnerin tutkimuksesta.

Samsung on jo vuosia tarjonnut ainoana laitevalmistajana asiakkailleen tietoturvaratkaisua, jonka Viestintäviraston KyberturvallisuuskKaikeskus on todennut tarjoavat kansallisen turvallisuusauditointikriteeristön päätelaitteelle asettamat vaatimukset tiedon varastoinnin osalta. Samsung Knox mahdollistaa korkean tietoturvatason käyttäjäkokemuksesta tinkimättä laitteelle jo heti sen ensikäynnistyksestä lähtien. Tämän uusimman sertifioinnin myötä Samsung Knox vahvistaa entisestään asemaansa maailman turvallisimpana mobiilikäyttöympäristönä. Kuukausittaisten tietoturvapäivitysten johdosta Samsungin laitteiden suojaustaso säilyy aina askeleen edellä eikä käyttäjän enää tarvitse miettiä laitteensa tietoturvaa. Tietoturvallisen alustan mahdollistamana voimme jatkossa yrityskäyttäjille tarjota myös helpon ja edullisen tavan laitteiden käyttöönottoon ja hallinnointiin, toteaa Samsungin Head of IM Antti Holopainen.

Miten Knox toimii?

Kaikki vuoden 2016 Samsung-mobiilipäätelaitteet tarjoavat Samsung Knox Android -tietoturva-alustan*. Knoxin tuoma lisäturva ei vaadi käyttäjältä erillistä käyttöönottoa, vaan se suojaa laitetta automaattisesti heti ensikäynnistyksestä lähtien. Se tarjoaa suojan viruksilta ja yleisimmiltä haittaohjelmilta tavalla, joka ei vaadi käyttäjältä aktiivista huolenpitoa.  Samsung tarjoaa myös Googlen julkaisemat tietoturvapäivitykset laitteisiin vaivattomasti.

Aktiivisen taustasuojauksen lisäksi Knox tarjoaa Workspace-ratkaisun, jolla voi erottaa organisaatiolle tarpeelliset sovellukset ja tiedot turvallisesti muusta mobiilipäätelaitteen sisällöstä, kuten kuluttajasovelluksista ja henkilökohtaisesta datasta. Yrityksen sovellukset ja tiedot ovat omassa suojatussa ympäristössään turvassa mm. viruksilta, troijalaisilta ja haittaohjelmilta. Tiedot salataan Advanced Encryption Standard (AES) -määritysten mukaisella salausalgoritmilla, jossa on 256 bitin suojausavain (AES-256). Sisältöä voidaan hallita laajasti eri MDM-toimittajien ratkaisuilla, jolloin yrityksillä on aina tarjolla omaan ympäristöönsä soveltuva, alan johtava tietoturva ja silti erittäin käyttäjäystävällinen tapa toimia mobiilisti.

Mikä on Katakri?

Katakri (Kansallinen turvallisuusauditointikriteeristö) on viranomaisten auditointityökalu, jota käytetään arvioitaessa kohdeorganisaation kykyä suojata viranomaisen salassa pidettävää tietoa. Katakri 2015 antaa entistä luotettavamman tilannekuvan Suomen valtionhallintotason edellyttämien turvallisuusvaatimusten täyttymisestä.

Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen auditointi tehtiin Samsung Galaxy S7 -päätelaitteella ja Android 6.0 -käyttöjärjestelmällä syksyllä 2016. Knoxia testattiin perusteellisesti eri menetelmin, muun muassa koettelemalla koodin laatua, luotettavuutta ja turvallisuutta. Lue lisää Knox -mobiilitietoturvasta.

 *Poikkeuksena Galaxy J3:ssa ei ole esiasennettua KNOX-suojausta.

 

  • Kaikissa Suomessa  myytävissä uusissa Samsung-mobiililaitteissa on nyt Knox-mobiilitietoturva, joka suojaa automaatisesti taustalla viruksilta ja haittaohjelmilta.
  • Samsung Knox ei enää ole pelkkä yritysratkaisu tai suojattu enterprise-käyttöympäristö, se tarjoaa jatkossa jatkuvan taustasuojauksen viruksilta ja haittaohjelmilta kaikissa uusissa Suomessa myytävissä mobiililaitteissa.
  • Knoxin tuoma lisäturva ei vaadi käyttäjältä erillistä käyttöönottoa, vaan se suojaa laitetta automaattisesti heti ensikäynnistyksestä lähtien.
  • Käyttäjän ei tarvitse hankkia toista mobiilitietoturvaohjelmistoa Knoxin päälle, joten rahat voi säästää muuhun.
  • Kaikissa Android 6.0 -varustetuissa Samsung-laitteissa on Suomen viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen sertifioima tietoturvaratkaisu.
  • Gartner arvioi mobiilitietoturvatutkimuksessaan, että Samsung Knox tarjoaa markkinoiden kattavimman mobiiliitietoturvasuojauksen. Lisätietoa Gartnerin tutkimuksesta.