OP Pivo NFC-maksu ja rahanhallintasovelluksen tuoden samalla sovellukseen mukaan kilpailijan mobilepaystä apinoidun maksutavan. Muutoksen ansiosta Pivolla voi vihdoin lähettää myös rahaa puhelinnumeron avulla, ilman että kaverin tai muun vastaanottajan tilinumeroa tarvitsee tietää. Toiminto on käytettävissä riippumatta siitä missä suomalaisessa pankissa vastaanottajan tili on. Huomattavaa on kuitenkin että rahansiirto Osuuspankin asiakkaiden välillä tapahtuu välittömästi, mutta muiden pankkien asiakkaiden välisiin siirtoihin kuluu 1-2 arkipäivää. Uudistus on Pivo-käyttäjille kuitenkin mukava sillä nyt miltei kaikki tarvittavat asiat on integroitu yhden sovelluksen alle mikäli OP-Mobiilipankkia ei lasketa mukaan.

Alla vielä virallinen tiedote:

OPn Pivo-mobiilisovelluksella voi jatkossa siirtää kaverin, tutun tai vaikkapa kirpputorimyyjän tilille rahaa maksun vastaanottajan puhelinnumeroa käyttäen. Palvelu on tarjolla kaikkien pankkien asiakkaille, se toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimilla ja on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista. Pivo-sovellusta on ladattu jo lähes miljoona kertaa, joten uusi maksutapa on saman tien käytössä suurella osalla suomalaisista.

– OPn tavoitteena on kehittää palveluita, jotka helpottavat ihmisten arkea. Rahan siirto kaverille pelkän puhelinnumeron avulla – näppäilemättä joka kerta erikseen tilinumeroita tai pankkitunnuksia – on hyvä esimerkki tästä. Finanssialan toimijoiden on uudistuttava ja kyettävä tarjoamaan yhä parempia asiakaskokemuksia sekä digitaalisesti että kasvokkain, kertoo Harri Nummela, OP Ryhmän digitaalisen liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen johtaja.

Kaikkien pankkien asiakkaat voivat siirtää Pivolla rahaa toisille Pivon käyttäjille. OPn asiakkaiden OP-maksukortit näkyvät Pivossa automaattisesti heti tunnistautumisen jälkeen. Muiden pankkien asiakkaat voivat liittää Pivoon minkä tahansa suomalaisen maksukortin. Rahaa vastaanottaakseen kaikkien käyttäjien tulee tallentaa sovellukseen tilinumero, jolle maksut menevät.

– Tarve maksaa kätevästi esimerkiksi nettikirpputoreilla ja jakaa kustannuksia kaveriporukan kesken on selvästi yleistynyt. Rahan siirto kaverille Pivolla muistuttaa yksinkertaisuudessaan paljon pikaviestipalveluja. Vastaanottaja saa heti ilmoituksen lähetetystä maksusta, mikä helpottaa maksun seuraamista. Tämä voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun maksun saaja ja vastaanottaja eivät tunne toisiaan, kertoo Pivon liiketoiminnasta ja uusista maksamisen palveluista vastaava hankejohtaja Hanna Äijälä.

Pivo-sovellusta on ladattu jo lähes miljoona kertaa. Pivon ladanneet saavat uuden maksuominaisuuden käyttöön päivittämällä sovelluksensa. Uudet käyttäjät voivat ladata Pivon ilmaiseksi omasta sovelluskaupastaan.

– Maksamista Pivolla kehitetään koko ajan. Seuraavassa vaiheessa Pivo ottaa käyttöönsä myös kehitteillä olevan Automatian Siirto-teknologian. Siirto-teknologian käyttöönoton myötä maksut Siirto-järjestelmässä mukana olevien pankkien asiakkaille muuttuvat täysin reaaliaikaisiksi, Äijälä kertoo.

Mikä Pivo?

Pivo on mobiililompakko, joka auttaa käyttäjää hoitamaan talouttaan hauskalla ja yksinkertaisella tavalla. Pivolla voi muun muassa seurata rahankäyttöään ja tehdä budjetteja, maksaa lähimaksuja vastaanottavilla maksupäätteillä ja siirtää rahaa kaverille puhelinnumeron avulla. Pivosta löytyy lisäksi useita eri etuohjelmia ja satoja etukuponkeja. Rahankäytön seuraaminen, budjetit ja lähimaksaminen ovat saatavilla vain OPn asiakkaille. Kaverille maksaminen, etuohjelmat ja kauppasisällöt ovat kaikkien pankkien asiakkaiden käytettävissä.

http://www.pivolompakko.fi/