Samsung esitteli uuden Samsung Gear 360 (2017) –kameran, joka mahdollistaa 360 –asteisen kuvaamisen ja 4K-tarkkuuden. Gear 360 mahdollistaa kokemusten jakamisen heti tapahtumahetkellä, sillä laitteesta löytyy sisäänrakennettuna tuki suorille videolähetyksille.

– Nykyisin jaamme entistä useammin kokemuksiamme kuvina ja videoina. Gear 360:n uusimmassa versiossa viemme innovaation astetta pidemmälle mahdollistamalla kokemusten jakamisen 360-asteen näkymänä heti tapahtumahetkellä. Käyttäjät voivat siis kutsua ystävät ja perheenjäsenet mukaansa riippumatta siitä, missä päin maailmaa he todella ovat, sanoo Ardelan Sohrevardi, Samsung Electronics Nordicin Product Manager Tablets & Wearables.

Yhdessä Gear VR:n kanssa kokemukset vahvistuvat entisestään, sillä käyttäjät voivat tallentaa, jakaa ja kokea tärkeitä tapahtumia, hetkiä ja muistoja kuin olisivat itse paikalla.

Paranneltuja ominaisuuksia laadukkaan 360-materiaalin luontiin

Gear 360 (2017) kuvaa entistä tarkempia videoita. Kahden 8,4 megapikselin CMOS-sensorin, DRIMe5s-kuvaprosessorin ja kahden Bright Lens F2.2 -kalansilmälinssin avulla laite tallentaa näyttäviä videoita 4K-tarkkuudella.

Gear 360 hyödyntää Samsungin viimeisintä tekniikkaa ja palveluita, joiden avulla sisällön katselu, muokkaus ja jakaminen on intuitiivista. Käyttäjille on tarjolla laaja valikoima näkymiä, työkaluja, tehosteita ja filttereitä personoidun sisällön luomisen avuksi, olipa kyseessä sitten valokuvat tai 360-videot. Vaivatonta jakamista varten 360-videot voi myös helposti kääntää standardi-formaatteihin.

Jaa kokemuksesi suorana videolähetyksenä

Uudella Gear 360:llä voi jakaa kuvia ja videota reaaliaikaisesti. Kun laite on yhdistetty yhteensopivaan älypuhelimeen tai tietokoneeseen, kokemuksia voi jakaa 360-videolähetyksinä Facebookissa, YouTubessa ja Samsung VR:ssä. Uusiin ominaisuuksiin lukeutuvat stretched-, beauty- ja panorama-kuvatilat, hauskat tarrat sekä kaksinkertainen ja pyöreä näkymä.

Parannettu yhteensopivuus, enemmän 360-asteen kokemuksia

Gear 360 (2017) toimii yhdessä useiden kolmannen osapuolen lisälaitteiden ja muistikorttien kanssa. Kameran viimeisin versio on yhteensopiva Samsungin lippulaivapuhelinten kanssa, joihin lukeutuvat uusi Galaxy S8 ja S8+, Galaxy S7 ja S7 edge, Galaxy S6 ja S6 edge, Galaxy S6 edge+ ja Galaxy A5 (2017). Lisäksi Gear 360:n kanssa toimivat iOS-laitteet, kuten iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, ja iPhone SE. Laite on myös yhteensopiva Windows- ja Mac-tietokoneiden kanssa.

Samsung Gear 360 (2017) on saatavilla kaupoissa ja verkossa 5. toukokuuta suositushintaan 249 euroa.

Tekniset tiedot: Samsung Gear 360 (2017): Samsung Gear 360:ssa on kaksi CMOS 8,4 megapikselin kalansilmälinssillä varustettua kameraa. DRIMe5s-kuvaprosessori . Videoformaatti MP4 (H.265) – Dual Lens: 4096×2048 (24fps), kuvaformaatti JPEG – Dual Lens: 15MP ja ääniformaatit MP3, M4A, AAC, OGG. Codec: ACC. Tuki jopa 256 Gt microSD-korteilla. Ominaisuudet: video, valokuvaus, time-lapse, videosilmukka, maisema-HDR, IP53-sertifikaatin mukainen pölyn- ja vedenkestävyys, kameratila ja dual / single-lens-tila. Verkkoyhteys: WiFi 802.11a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), WiFi Direct, Bluetooth 4.1, USB 2.0 (Type C). Mitat: 100,6×46,3×45,1 mm. Paino 130g. Akku: 1,160mAh Li-ion.