DNA lanseeraa DNA TV-hubi -laitteen, joka yhdistää kaikki television katsomisen muodot, kanavat, pelit, sovellukset ja musiikin yhdeksi helpoksi kokonaisuudeksi. Laite mahdollistaa sovellusten käytön televisiolla ja tuo puhelimista tutun avoimen sovelluskaupan televisioon.

”Ihmiset ovat tottuneet käyttämään sisältöjä ja palveluita joustavasti millä laitteella tahansa ja nyt DNA TV-hubi tuo tämän mahdollisuuden myös televisioon”, sanoo DNA:n viihdeliiketoiminnassa johtajana toimiva Mikko Saarentaus.

DNA TV-hubista löytyy Android TV -käyttöjärjestelmä, jonka ansiosta siinä toimii mm. kaikkien kolmen isoimman kotimaisen tv-kanavan sovellukset Katsomo, Yle Areena ja Ruutu sekä niiden lisäksi YouTube, Netflix ja Viaplay. Vaikka palvelulle ei olisi omaa Android TV -sovellusta, voi monia palveluita käyttää silti peilauksena Google Castin kautta, joka on laitteessa sisäänrakennettuna. Sovellukset DNA TV-hubille ovat ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta.

”Laite sopii kaikille, jotka tahtovat katsoa monenlaisia televisiopalveluita helposti. DNA TV-hubin ansiosta ohjelmien ja erilaisten nettisisältöjen katsominen ja käyttäminen on nyt yhtä helppoa tv:stä kuin sovellusten käyttö älypuhelimesta”, Saarentaus sanoo.

DNA TV-hubilla voi katsoa tavallisia televisiokanavia sekä kaapeli- että antenniverkossa ja siinä on HD- sekä 4K-tuki. Laitteesta löytyy kaksi HD-viritintä, joka mahdollistaa ohjelmien tallennuksen ja yhtäaikaisen katselun. Laitteessa on ohjelmistopohjainen salaus maksutelevisiokanaville, jonka ansiosta erillistä TV-korttia ei tarvita. DNA TV-hubi yhdessä DNA TV -palvelun ja nettiyhteyden kanssa tuo mahdollisuuden antenniverkon maksu-tv-kanavien katseluun myös niiden varsinaisen näkyvyysalueen ulkopuolella. Laitteesta löytyy Bluetooth-tuki langattomalle peliohjaimelle ja siihen voi liittää erillisen kovalevyn tallentamista varten. DNA TV-hubia voi ohjata matkapuhelimeen, tablettiin tai vaikka älykelloon ladattavalla sovelluksella ja laite tukee myös äänihakua. Laitteen on valmistanut DNA:lle Sagemcom.

DNA TV-hubi tulee markkinoille kevään aikana ja laitteen hinta tarkentuu myöhemmin.

Lähde: DNA Oyj