OnePlus julkaisi tänään New Yorkissa uusimman lippulaivapuhelimensa, OnePlus 5:n.

 

TIEDOTE 20.6.2017

 

Uusi OnePlus 5 – Kaksoiskamera takaa entistä terävämmät kuvat

OnePlussan uuden lippulaivaälypuhelimen jopa 8 Gt:n RAM -muisti ja Qualcomm® Snapdragon™ 835 -prosessori takaavat erinomaisen suorityskyvyn. Puhelimen kaksoiskamerassa on markkinoiden terävin korkearesoluutio ammattimaisten valokuvien ottamiseen.

 

OnePlus esitteli tänään OnePlus 5:n, valikoimansa uusimman premium-lippulaivan. Tehokkaalla laitteistolla ja älykkäällä ohjelmistolla varustettu OnePlus 5 tarjoaa täydellisen älypuhelinkokemuksen.

“OnePlus 5:ssä näkyy halumme keskittyä yksityiskohtiin ja tarve taata paras mahdollinen käyttökokemus”, sanoi OnePlusin perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau. “Olemme soveltaneet tätä lähestymistapaa kaikkiin OnePlus 5:n ominaisuuksiin. Esimerkiksi kaksoiskamera mahdollistaa älypuhelinmarkkinoiden upeimmat kuvat kaikissa olosuhteissa.”

 

Kaksoiskamera. Terävämmät kuvat.

OnePlus 5:ssä on terävin korkearesoluutio kuin mitä kaksoiskameralla varustetuissa älypuhelimissa on aiemmin nähty. Räätälöityä 16 MP:n sensoria tukee 20 MP:n sensori kauko-objektiivilla, joka määrittää tarkasti etäisyyden sensorin ja ympäristön välillä. Suuri f/1.7 aukko sallii nopeat kuvat ja auttaa kompensoimaan tärinää ja parantamaan vakautta.

 

Muotokuvatilassa kaksi sensoria tekee yhteistyötä erottaakseen kasvot taustasta samalla kun räätälöity ohjelmistoalgoritmi tekee kuvista kirkkaita ja hyvin valaistuja. Syvyysalue (bokeh) terävoittaa kasvot ja jättää taustan sumeaksi. Smart Capture yhdistää optisen zoomin ja multi-frame- teknologian. Sen avulla käyttäjä voi zoomata paremmalla tarkkuudella samalla, kun nopea automaattitarkennus käyttää kaksoiskamerajärjestelmää laskeakseen tarkasti syvyyden. Automaattinen tarkennnus on jopa 40 prosenttia nopeampi.

Täysin uusi Pro-tila antaa älypuhelinkäyttäjille tehokkaita DSLR-ominaisuuksia, kuten ISO-, valkotasapaino-, valotusaika-, tarkennus- ja valotussäädöt, histogramminäytön ja RAW-kuvatuen kuvauksen jälkeiseen muokkaukseen.

 

Virtaa koko päiväksi puolessa tunnissa

OnePlus 3:n yhteydessä ensi kertaa esitelty Dash Charge on markkinoiden nopein latausjärjestelmä. Suurempi jännite ja virranhallinnan siirtäminen matkapuhelimesta laturiin pitää puhelimen viileämpänä ladatessa. Puolen tunnin lataus antaa myös OnePlus 5:lle virtaa koko päivän tarpeisiin. Dash Charge jatkaa nopeaa latausta, vaikka käyttäjä käyttäisi samaan aikaan esimerkiksi GPS:ää tai pelaisi graafisesti vaativia pelejä. OnePlus 5:n 3300 mAh:n akku kestää jopa 20 prosenttia pidempään kuin OnePlus 3T:n akku.

 

Sulava kokemus

OnePlus 5 hyödyntää erinomaista Qualcomm® Snapdragon™ 835 -alustaa, joka tarjoaa valtavasti suorituskykyä käyttäen 40 prosenttia vähemmän virtaa. Puhelimessa on jopa 8 gigatavun LPDDR4x RAM -muisti, jonka ansioista OnePlus 5 voi pyörittää useaa sovellusta taustalla ilman viivettä. UFS 2.1:n ja uuden kaksisuuntaisen ROM:n yhdistelmän tuloksena on 26 prosenttia nopeampi tallennussuorituskyky aina asennuksista sovellusten ja pelien lataukseen.

OnePlussan räätälöity käyttöjärjestelmä OxygenOS on suunniteltu kehittämään Androidin perustoimintoja ominaisuuksilla ja optimoinneilla, jotka parantavat käyttäjän käyttökokemusta. OnePlus 5:n päivityksiin kuuluu mm. lukutila, jossa ympäröivä sensori ja harmaaskaalaus tekee lukemisesta yhtä mukavaa kuin tavallisen kirjan lukeminen. Pelaamiseen tarkoitettu Älä häiritse -tila antaa käyttäjien pelata suosikkipelejään ilman häiriöitä ja ilmoituksia. App Priority -sovellus avaa usein käytetyt sovellukset nopeammin, mikä sujuvoittaa puhelimen käyttöä entisestään.

Lisäksi OnePlus 5 tukee 34:ää GSM-verkkoa, pitäen käyttäjät yhdistettynä ympäri maailman.

 

Muotoilun yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota

7,25 mm:n paksuinen OnePlus 5 on saatavilla Midnight Black- ja Slate Gray -väreissä. Se on ohuin OnePlus-lippulaiva koskaan. Alumiinirungossa on puhelimen reunan ympäri jatkuva kova linja. Horizon Line on pääelementti OnePlussan muotoilussa, asettaen puolet puhelimesta valoon ja toisen puolen varjoon tarjoten elegantin ja virtaviivaisen olemuksen. Minimalistinen muotoilu on tuotu takaisin sirpin muotoisen antennin muodossa, joka sulautuu tasaisesti puhelimen ylä- ja alareunoihin. Pyöristetyt kulmat ja reunat tekevät OnePlus 5:stä mukavan tuntuisen kädessä.

 

Hinnat ja saatavuus

OnePlus 5 tulee lyhyeen pikaennakkomyyntiin verkossa osoitteissa elisa.fi ja oneplus.net heti lanseerauksen jälkeen 20. kesäkuuta.

Tämän jälkeen OnePlus 5 on saatavilla yksipäiväisissä pop-up- kaupoissa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa 21.6. Lisäksi pop up- myyntejä järjestetään Lontoossa, Berliinissä, Pariisissa, Amsterdamissa ja Kööpenhaminassa 21. kesäkuuta sekä New Yorkissa 20. kesäkuuta.

Varsinainen myynti Elisalla ja oneplus.netissä alkaa 27. kesäkuuta.

Midnight Black -versio (8 Gt RAM / 128 Gt) maksaa 559 euroa.

Slate Gray -versio (6 Gt RAM / 64 Gt) maksaa 499 euroa.