NETGEAR on julkaissut uuden Nighthawk X6S AC4000 Tri-Band Gigabit WiFi Router (R8000P) –reitittimen, joka on entistäkin kehittyneempi versio palkitusta Nighthawk X6:sta. Uusi malli on varustettu MU-MIMO-tekniikalla, nopeammalla langattomalla verkolla ja tehokkaammalla suorittimella. Se jopa tukee puheohjausta Amazon Alexa -virtuaaliavustajan kautta.

“Nighthawk X6 oli suosittu reititin sekä testaajien että käyttäjien keskuudessa. Alkuperäinen malli esitteli vuonna 2015 kolmitaajuuksisen WiFi-lähiverkon, josta on sittemmin tullut yksi NETGEARin reitittimien tärkeimmistä ominaisuuksista”, kertoo NETGEARin Pohjoismaiden myyntipäällikkö Pål Vatneberg.

”X6S:n myötä yksi tärkeimmistä tuotteistamme päivittyy tämän päivän langattomaan maailmaan, joka on suorastaan räjähtänyt viimeisen kahden vuoden aikana. Esineverkoista on tullut arkipäivää ja käyttäjät vaativat, että lähiverkon yli voi suoratoistaa aina vain enemmän pelejä, elokuvia ja musiikkia. AC4000-tason nopeudella, MU-MIMO-tekniikalla, liitäntöjen linkittämisellä ja ReadyCLOUD USB -yhteydellä varustettu Nighthawk X6S nostaa kotiverkkosi aivan uusiin korkeuksiin”, Vatneberg jatkaa.

Nighthawk X6S:n tärkeimmät ominaisuudet

Nighthawk X6S on suunniteltu tarjoamaan maksimaalinen suorituskyky langattomalle kotiverkolle, jossa suoratoistetaan paljon videoita, pelataan ja siirretään suuria tiedostoja. Reititin on luotu viestimään useiden yhtaikaa siihen liitettyjen laitteiden kanssa ilman, että langattoman yhteyden nopeus tai luotettavuus kärsivät.

• AC4000:n kolmitaajuuksinen WiFi tarjoaa jopa 750 + 1625 + 1625 600 Mbps kaistanleveyden langattomassa verkossa *
• Tehokas 64-bittinen 1,8 GHz kaksiydinsuoritin ja kolme apusuoritinta
• MU-MIMO mahdollistaa suoratoiston useille laitteille samaan aikaan
• Smart Connect valitsee kullekin laitteelle nopeimman mahdollisen WiFi-taajuuden: näin verkossa ei ole pullonkauloja vaan kaikki toimivat täydellä nopeudellaan
• Amazon Echo / Alexa –tuki mahdollistaa verkon hallinnan puhekomennoilla
• Viisi gigabitin Ethernet-verkkoliitäntää (1 WAN ja 4 LAN), joista kaksi voidaan kytkeä rinnakkain Link Aggregation -tilassa, jolla varmistetaan verkkoon liitettyjen laitteiden – kuten NETGEAR ReadyNAS –asemien – suurin mahdollinen siirtonopeus
• Kuusi tehokasta antennia ja Beamforming + laajentavat langattoman verkon kantamaa ja suorituskykyä sekä 2,4 että 5 GHz -taajuuksilla toimiville laitteille
• Kaksi USB-liitäntää (joista yksi USB 3.0) mahdollistaa tietojen tallentamisen ja jakamisen ulkoisille tallennuslaitteille esimerkiksi nopeampaa suoratoistoa tai varmuuskopiointia varten
• NETGEAR Genie App –mobiilisovellus mahdollistaa kotiverkon tarkkailun, hallinnan ja korjaamisen jopa tien päältä
• NETGEAR Ready Cloud mahdollistaa suojatun ja turvallisen reitittimeen liitetyn USB-tallennusvälineen etäkäytön
• Edistyneet tietoturvatoiminnot sisältävät muun muassa VPN-tuen, lapsilukon ja mahdollisuuden luoda vierailijoille oma, erillinen langaton verkko

* IEEE-standardin 802.11 mukainen suurin mahdollinen langaton signaalinopeus. AC4000 vastaa 750 Mbps –nopeutta 2,4 GHz –taajuudella 802.11n 256 QAM-tuella + 1733 Mbps –nopeutta 5 GHz 802.11ac + 1733 Mbps 5 GHz 802.11ac:llä. Tosiasiallinen nopeus ja langattoman verkon kantama voivat vaihdella.

Hinta ja saatavuus

NETGEAR Nighthawk X6S (R8000P) tulee Suomessa myyntiin elokuussa suositushintaan 319 euroa.