LG Electronics (LG) esittelee CES 2018:ssa uusia laitteita, jotka mullistavat käsityksen kotikaiuttimista. LG tarjoaa jokaiselle musiikin ja elokuvan ystävälle jotakin, aina kuulijansa äänellä ympäröivistä Dolby Atmos® -soundbareista kannettaviin Bluetooth -kaiuttimiin ja uuteen tekoälykaiuttimeen.

LG Electronics ja Meridian Audio ovat aloittaneet laajan yhteistyön tuodakseen laadukkaita ja suorituskykyisiä äänentoistolaitteita kuluttajien saataville ympäri maailmaa. Yhteistyön tulokset kuuluvat nyt LG:n vuoden 2018 kaiutinmallistossa, jonka laitteiden ääni on Meridian Audion edistyksellisen tekniikan ansiosta entistä luonnollisempaa. Korkealaatuisten ja luotettavien äänentoistolaitteiden pioneerina tunnettu Meridian on ajanut alaa eteenpäin jo yli neljänkymmenen vuoden ajan.


Ääntä joka puolelta, myös ylhäältä

LG:n uuden SK10Y-soundbarin teho on jopa 550 wattia ja se tukee 5.1.2-kanavia Dolby Atmos -teknologian avulla. Yksittäisiä äänikohteita voidaan nyt sijoittaa minne tahansa kolmiulotteisessa tilassa, myös kattoon kuulijan yläpuolelle, mikä saa kuuntelukokemuksen tuntumaan entistä realistisemmalta. Teknologian ja useiden eri suuntaan osoittavien kaiuttimien ansiosta television katsoja tuntee olevansa tapahtumien keskellä.

Yhteistyö Meridian Audion kanssa toi LG:n SK10Y-kaiuttimen äänenlaatuun innovatiivisia parannuksia. Meridianin Height Elevation -tekniikka nostaa äänet kuvaruudun tasolle, mikä tekee erityisesti puhe- ja lauluäänistä selkeämpiä. SK10Y on yhteensopiva häviöttömien pakattujen äänitiedostojen kanssa. Se pystyy toistamaan jopa 40 kHz:n ääntä ja siinä on myös ominaisuus, joka parantaa tavallisten äänitiedostojen taajuuksia.

Hillityn tyylikäs SK10Y on muotoilultaan linjakas ja sopii monen LG:n OLED- ja SUPER UHD -televisiomallin pariksi. Laitteen voi myös yhdistää älykodin ohjausyksikköön, kaiuttimiin tai muihin Chromecastia tukeviin älylaitteisiin.

Kannettavat kaiuttimet joka tarkoitukseen

LG:n kannettava PK-kaiutinsarja tarjoaa voimakasta äänentoistoa ja tunnelmavalaistusta kätevässä paketissa. Meridian Audion teknologioiden ansiosta PK-sarja tuottaa voimakkaan ja vääristymättömän basson sekä optimoi puhe- ja lauluäänen. Kaiuttimet ovat yhteensopivat Apt-X HD Bluetooth -standardin kanssa ja tuottavat 24-bittistä ääntä langattoman yhteyden kautta. Dynamic Party Lighting luo juhlatunnelmaa välkkymällä musiikin tahdissa.

Premium-tason kaiutin Google Assistantilla

CES 2018:ssa LG julkistaa ensimmäisen tekoälyllä varustetun äänentoistolaitteensa, ThinQ-kaiuttimen, jossa on Google Assistant sisäänrakennettuna. Uutuuskaiutin toimii lisäksi älykodin ohjaajana ja voi käynnistää muita LG:n laitteita yksinkertaisella puhekäskyllä.

Kaiuttimet tekevät juhlan

LG:n vuoden 2018 -mallistosta löytyy myös useita juhliin sopivia kaiuttimia. Laitteet tarjoavat jopa 1 800 watin tehot, DJ-ominaisuudet, karaoke-toiminnon ja biletunnelmaa luovat, musiikin tahdissa välkkyvät valot. LG:n uusimmat juhlakaiuttimet on lisäksi muotoiltu kestäväksi, niissä on helppokäyttöiset liitännät sekä monia liitäntöjä musiikin lataamiseen ja suoratoistoon.

“Äänitekniikka on edistynyt valtavasti siitä, kun LG esitteli korealaisille kuluttajille ensimmäisen radionsa lähes 60 vuotta sitten”, sanoo Seo Young-jae, LG Home Entertainment Companyn audio- ja videoliiketoiminnan johtaja. ”Olen varma, että tänä vuonna CES-yleisö tulee vaikuttumaan kaikesta siitä teknologiasta, mitä olemme sisällyttäneet audiolaitteisiimme – huippuluokan äänenlaadusta tinkimättä.”