SEOUL, Etelä-Korea – 28. elokuuta, 2018 – Samsung Electronics esitteli tänään tuotevalikoimansa ensimmäisen ulkoisen NVMe[1]-SSD-aseman. Samsung Portable SSD X5 vie ulkoiset tallennusratkaisut täysin uudelle suorituskykytasolle. Thunderbolt™ 3[2] -tekniikkaa hyödyntävä X5 tarjoaa poikkeukselliset siirtonopeudet kompaktissa ja kestävässä paketissa, mikä tekee siitä ihanteellisen ulkoisen tallennusratkaisun paljon reissaaville sisällöntuottajille ja IT-ammattilaisille.

– Samsung on alan johtava suorituskykyisten ja luotettavien tallennusrakaisujen valmistaja, ja olemme ylpeitä siitä, että voimme ajaa SSD-markkinoiden kehitystä esittelemällä ensimmäisen ulkoisen Thunderbolt 3 SSD -asemamme. X5 on osoitus Samsungin jatkuvasta sitoumuksesta innovoida siirrettävien tallennusratkaisujen saralla, jossa tuotteemme mahdollistavat suurten tiedostojen nopean siirron säästäen käyttäjien arvokasta aikaa, toteaa Tri. Mike Mang, vice president of Brand Product Marketing.

Olipa kyseessä 4K-videoiden editointi, 3D-kuvien renderöinti tai hires-kuvien käsittely – kuluttajat haluavat nopeita ja käteviä tiedonsiirtoratkaisuja. NVMe- ja Thunderbolt 3 -tekniikat pystyvät yhdessä tarjoamaan 40 Gbps -kaistaleveyden, mikä on peräti nelinkertainen USB 3.1:n[3] kaistaan verrattuna. Samsung X5 tarjoaa jopa 2800 MB/s -maksimilukunopeuden, mikä on 5.2-kertainen tavanomaiseen SATA-väylään perustuvaan ulkoiseen SSD-asemaan verrattuna. Levyn lukunopeus on peräti 25.5-kertainen perinteiseen ulkoiseen HDD[4]-kovalevyyn verrattuna. X5:n kirjoitusnopeudet yltävät peräti 2300 MB/s[5] -lukemiin, jolloin yhden 20 gigatavun 4K UHD -videon siirtoon kuluu vain 12 sekuntia[6]. Thunderbolt 3 -liitännällä varustetuille Maceille ja PC:eille suunniteltu X5 on kevyt ja näyttävästi muotoiltu ulkoinen tallennusratkaisu, jota saa kokoluokissa 2 teratavuun asti.

X5:ssä on metallirunko, kiiltävä ulkokuori ja liukumaton pohjarakenne. Levyn iskunkestävä sisärunko ja ruggeroitu ulkokehys varmistavat, että se kestää vahinkopudotuksia peräti kahdesta metristä[7]. Dynamic Thermal Guard -tekniikka ja jäähdytyselementti suojaavat X5:tä ylikuumenemiselta, mikä varmistaa luotettavan toiminnan ja optimaaliset käyttölämpötilat. X5 on varustettu vankalla, rautapohjaisella 256-bittisellä AES salausmenetelmällä. Levyyn voi asettaa valinnaisen salasanasuojauksen ja siinä on helposti määritettävät tietoturva-asetukset.

X5:llä on kolmen vuoden takuu, ja myynti alkaa maailmanlaajuisesti 3. syyskuuta 2018. Suositushinnat: Gt-malli 419 euroa, 1 Tt-malli 729 euroa ja 2 Tt-malli 1449 euroa.

Lisätietoja osoitteessa samsung.com/portable-ssd ja samsungssd.com.