Tällä kertaa toimitukseen saapui Galaxy 3, joka sijoittuu Samsung tuoteperheessä Galaxy 5:n ja Galaxy S:n väliin. Hintaa kyseisellä puhelimella on noin 280 euroa, mikä sijoittaa sen hieman halvempien älypuhelimien joukkoon.

Seuraavana hieman puhelimen ominaisuuksista:

  • Android 2.1 (Eclair)
  • Prosessori SEC S5P6422 667 MHz
  • Wifi 802,11 b/g /n
  • 3,2 Megapikselin kamera (4x Digitaalinen zoom, 320×240 videokuvaus 15 fps)
  • 3,2” Näyttö (240×400 resoluutio)
  • Koko 114 x 55 x 12,9mm
  • Paino 109g

Kyseessä on siis hieman paranneltu malli Galaxy 5:sta missä on myös laitettu Samsungin oma kustomoitu käyttöliittymä TouchWiz 3.0 jota siis ei “pikkuveljestä” löytynyt. Ainoa ihmettelyn aihe oli live-taustakuvien puuttuminen kyseisestä mallista vaikka ne Galaxy 5:stä löytyivätkin.

Puhelin tuntuu miellyttävältä kädessä ja on jämäkän oloinen vaikka kyseessä on kokonaan muovia oleva puhelin. Virtanäppäin on sijoitettu usb- ja kuulokeliitännän kanssa puhelimen yläosaan.

Testissä puhelin jatkaa totuttua Samsung-linjaa ollen erittäin miellyttävä käyttää. Jos puhelimen käytön kanssa on ongelmia englanninkielellä, saa puhelimen kieleksi vaihdettua asetuksista suomen.

Samsung on tuonut myös Galaxy 3:een mahdollisuuden käyttää erilaisia kirjoitusmenetelmiä. Tavallisten vaihtoehtojen lisäksi saatavilla on myös Swype. Samsungin oma Social Hub palvelu taas kerää kaikki tilapäivitykset yhteen paikkaan.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että Galaxy 3 on erittäin hyvä peruspuhelin, jos ominaisuuksista haluaa tinkiä hieman. Kamera on perustasoa ja ilman salamaa, mutta soveltuu aivan loistavasti normaalikuvaukseen.

Kiitämme

+Selkeä käyttää

+Ominaisuudet

+Laadukas

Moitimme

-Live-taustakuvien puuttuminen

-Kamerassa ei ole salamaa