Sony liittyy tablet-valmistajien kerhoon julkaisemalla kaksi tablet-laitetta koodinimiltään S1 ja S2. S1 on 9,4-tuumainen perinteisempi tablet, kun taas S2 on kahdella 5,5″ monikäyttöisellä näytöllä varustettu taitettava tablet.

Teknisenä erikoisuutena S1-tabletin tausta on muotoiltu painopisteeltään siten, että sitä on mukavampi pitää kädessä kuin tavanomaista “tasapainoista” tabletia. Sony kutsuu viritystään englanniksi termillä “off-center of gravity form factor“. S2-tabletin kaksiosaista kosketusnäyttöä voi käyttää yhtenä suurena näyttönä tai kahtena jaettuna siten, että ylemmässä näytetään esimerkiksi videokuvaa tai sähköpostiohjelma, kun alempaa osaa käytetään kontrolleina tai näppäimistönä.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=MEFujCFZG04

S1-tablet sisältää myös infrapunakaukosäätimen, jolloin sitä voi käyttää ainakin BRAVIA-laitteiden kaukosäätimenä. DLNA-tuen avulla molemmilta voi jakaa mediaa yhteensopiville laitteille.

Sonyn tiedotteen mukaan laitteet on erityisesti suunniteltu mediakäyttöä silmällä pitäen ja ne sisältävät Sonyn Qriocity -mediapalvelut, sekä Sony PlayStation Suiten, jolla käyttäjät voivat pelata ensimmäisensukupolven PlayStation -pelejä, kuten Sony Xperia Playllakin. Tableteille voi myös ladata Sony Reader -kaupasta kirjoja ja niiden luvataan sisältävän älykkään toiminnon tabletilla olevan median helppoa organisointia varten.

Kokoonpanoltaan tabletit ovat Android Centralin mukaan samaa linjaa kuin muut Honeycomb-tabletit ja niitä pyörittää NVidian Tegra 2 -moniydinalusta ja ne sisältävät perinteiset Wi-fi:n ja 3G:n. Laitteiden huhutaan ilmestyvän syksyllä 2011.

Katso Sonyn lehdistötiedote.