Saimme vihdoin käsiimme jo MWC2011-messuilla esillä olleen Huawei Ideos Slim S7 -tabletin. Laite tarjoaa näppärässä 7” paketissa integroidun 3G:n, puhelinominaisuudet, kustomoidun käyttöliittymän, HDMI-ulostulon varsin käypään hintaan.

Laitteen etuosan täyttää 7” 800×600 resoluution näyttö, jonka reunoilta löytyvät vasemmalta VGA-tasoinen etukamera ja valosensori, oikealta kapasitiiviset toimintonäppäimet. Näppäimiä standardista poiketen on vain kolme ja etsi-näppäin loistaa poissaolollaan. Laitteen oikeasta reunasta löytyvät äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ja 3,5 mm kuulokeliitäntä. Vasemmasta reunasta löytyvät taas mikroUSB- ja mikroHDMI-liitännät. Molemmilta reunoilta löytyy myös kaiutin. Alareunasta löytyy SD-korttipaikka ja telakkaliitäntä ja yläreunasta löytyvät latausliitäntä ja virtapainike. Takakannesta löytyy 3,5 Mpix kamera.

Poikkeuksellisesti muihin tabletteihin verrattaessa on laitteessa aukeavan takakannen alla vaihdettava 3250 mAh akku jonka vierestä löytyy tavallinen SIM-korttipaikka.

Laite käyttää Android 2.2.2 -versiota, mutta Huawein edustaja vahvisti jo, että 2.3 päivitys toimitetaan laitteeseen OTA:na. Ja ennen kuin jokainen Honeycomb-fanaatikko kysyy ”miksi?”, syy on selvä, laitteella voi soittaa myös puheluita ja lähettää tekstiviestejä. Laite on selvä kilpailija miltei tuplasti kaliimmalle Samsungin 7-tuumaiselle Galaxy Tab:lle.

Huawei on luonut laitteeseen todella onnistuneen käyttöliittymän tablettikäyttöön ja työpöytä on lajiteltu eri kategorioihin joilla jokaisella on kaksi työpöytätilaa.  Home, Web, Viihde, Viestintä, Suosikit ja näiden vieressä on app launcher -näppäin. Ajatuksena on siis että jokaisen pikanapin alta päästään nopeasti aiheeseen liittyvien widgettien (joita Huawei on toimittanut mukana mukavan kasan) tai itse asetettujen pikakuvakkeiden kohdalle. Homma toimii todella näppärästi, mutta web-painikkeen olisi toivonut käynnistävän suoraan halutun selaimen.

Työpöytänäkymän yläreunasta löytyvät kellon lisäksi statusikonit verkolle, äänelle, näytön kirkkaudelle, akulle ja ilmoitusalueelle. Näitä painamalla on mahdollista muokata kyseisen toiminteen asetusta, esim. wi-fiä painamalla kytkeä aukeavasta puhekuplasta langaton netti päälle tai pois päältä, akun kohdalla tosin puhekuplassa näytetään akunvaraus prosentteina. Notifikaatioalue-napista aukeaa tuttu Androidin notifikaatioalue pienillä muokkauksilla; alueelta löytyvät loput pika-asetukset esim. bluetoothille ja GPS:lle. Notifikaatioalueella on myös tehtävänhallinta jonka avulla aukiolevien ohjelmien sammuttaminen tai välillä hyppiminen on helppoa.

Laitetta pyörittää 1 Ghz Snapdragon-järjestelmäpiiri, joka laitteen resoluution kanssa on varsin näpsäkkä yhdistelmä ja yllätyimme, että Marketista löytyvän yxPlayer Neon -ohjelman avulla jopa 720p .mkv videoidenpurku onnistui. Tosin huomattava on, että viidestä testaamastamme neljä toimi, joten aivan takutonta tämä ei ollut. Samalla ohjelmalla myös Xvid- ja divx -tiedostot pyörivät koko ruudulla yskimättä. Jo tämän perusteella laite pyörii hieman eri kategoriassa kuin muut vastaavan hintaluokan laitteet. Videot myös toistuivat mukava tarkasti HDMI-liitännän kautta isolla ruudulla.

Laitteen tuotteistus on myös kohdallaan ja esiasennetun Flash-playerin lisäksi laitteesta löytyy toki myös Google-ohjelmat (Kamera, Maps, Youtube, Gmail, Talk, Calendar, Market). Näiden lisäksi Huawei on paketoinut mukaan: Ääninauhuri, Aldiko E-kirjakauppa- ja lukuohjelma, Huawein oma ohjelmakauppa HiSpace, Documents to Go:n ilmaisversio, Opera mini, RSS-Lukija, Sää, Sähköposti, Internet-selain, Muistio, Tiedostonhallinta, Twitter, Videosoitin, Updates-ohjelma sosiaalisen median seuraamiseen ja tietenkin tekstiviesti- ja puhelinohjelmisto. Laitteen käyttöönoton yhteydessä kannattaa päivittää Flash Marketista 10.3-versioon, sillä mukana saapuu vain 10.1 jonka päivitystä Market ei tarjoa automaattisesti. Mikäli nämä eivät riitä, löytyy laitteesta 2,75 Gt tilaa ohjelmille ja sisäistä tallennustilaa 4,55 Gt muille tiedostoille, joten tila ei lopu aivan heti kesken. Yrityskäyttäjiä miellyttänee tieto Exchange-tuesta.

Lisäksi mukana seuraa Googlen vakio-widgettien lisäksi widgetit säälle, RSS-uutisille, selaimen suosikeille, Muistiolle, Kalenterille ja Laskimelle.

Kaiken kaikkiaan laite on todella laadukkaasti rakennettu ja yllätyksiä täynnä eikä niistä vähäisin ole alhainen noin 250 € hinta. Ainoana miinuksena todettakoon, että laite on hieman painavan puoleinen pidemmässä käytössä.