Posti kiikutti Androidsuomen toimitukseen monien vaikeuksien kautta kyseisen e-ville:n 150 € hintaisen, 7″ tabletin. Seuraavaksi tarkastelemme hieman minkälainen laite on kyseessä.

Kyseessä on siis erittäin halpa 7-tuumainen tablet, josta löytyy Android 2.3 Gingerbread ja täysi Flash-tuki. Toimituksemme sai laitteen mukana nahkakannet joissa oli myös näppäimistö integroituna. Testailimme myös sen toimintaa, mutta siitä hieman myöhemmin artikkelissa.

Laitteen paketista purkamisen jälkeen ensimmäinen positiivinen huomio oli laitteen jämäkkyys, kiitos alumiinisen kehikon se siis ei tunnu halvalta rimpulalta. Kun tämän jälkeen laitteen laittaa päälle huomaa, että siinä on aivan perus Android-käyttöliittymä jota ei ole kustomoitu mitenkään. Tämä on ainakin allekirjoittanutta erittäin paljon miellyttävä asia, koska näin ollen laitteesta saa viriteltyä juuri sellaisen kuin itse haluaa. Näytön resoluutio on 1024×600 pikseliä, joka riittää loistavasti nettisurffailuun, e-kirjojen lukemiseen tai videoiden katseluun. Tässä vaiheessa on hyvä myös huomauttaa, että laitteessa ei ole mukana Bluetoothia tai GPS-vastaanotinta, joten jos tablettia on hankkimassa kyseisten ominaisuuksien vuoksi, niin tämä ei ole välttämättä ole oikea valinta. Myös 3G-modeemi tarvitsee hankkia kyseiseen laitteeseen erikseen, tai vaihtoehtoisesti voi käyttää myös uusien kännyköiden Wi-Fi tether-ominaisuutta datayhteyden jakamiseksi tabletille.

 

Tarkastelimme laitteen mukana tullutta nahkaista Diel 7” case+keyboard -näppäimistöpakettia ja itse laite oli juuri sopiva nahkakansiin ja näppäimistö oli yllättävän mukavan tuntuinen. Kyseessä oli mukava pieni bonus laitteelle ja varmasti lisää tabletin käytettävyyttä entisestään. Näppäimistö liitetään tabletiin USB-johdolla ja sen kummemmitta kyselyittä näppäimistö toimi esimerkiksi selaimessa. Henkilökohtaisesti yhdistelmän toiminta oli hyvin positiivinen yllätys tablettia käyttäessä ja sen käyttö tuntui melkein kannettavan tasoiselta laitteelta.

Seuraavaksi testasimme videotoistoa ja laite toisti muutamat testivideot loistavasti eli minkään sortin videoilla ei esiintynyt nykimistä. Videoita saa laitteeseen kätevästi sen MicroSD-korttipaikan ansiosta ja valmistaja lupaa tuen jopa 32 Gt:n korteille. Lisäksi laitteesta löytyy myös miniHDMI-portti, mutta sitä emme valitettavasti ehtineet testaamaan.

Testikappaleemme oli hieman oikukas, sillä laite ei meinannut edes päästä meille asti arvosteluun tullin ja Itellan kommelluksien takia. Tämän jälkeen laite ei muutaman kerran käynnistyksen yhteydessä reagoinut näyttön kosketukseen mitenkään, vaan näyttöä joutui sammuttamaan ja laittamaan päälle muutaman kerran ennen kuin se suostui heräämään ja reagoimaan kosketukseen. Tämä onneksi tapahtui vain muutaman kerran ja vika johtui todennäköisesti vain testiyksilöstä.

Pidemmittä puheitta yhteenvetona voitaisiin sanoa, että kyseessä on laite jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan halvempaa tablettia etsiville. Lukeminen tabletin kanssa onnistuu mainiosti ja videoiden katselu sujuu ilman ongelmia. Ensimmäiseksi Android-laitteeksi tämä tablet saattaa olla hieman haastava, koska mukana tulevat ohjeet ovat hieman puutteelliset. Netistä saa kaiveltua jonkin verran vinkkejä kyseiseen laitteeseen ihan Googlen avulla tai hyvin laajan xda-developers.com -verkkosivuston kautta, mutta laitteen virittäminen voi olla jo hieman kokeneemman Android-käyttäjän heiniä.

 

Plussat

+Hinta

+Kompakti koko

+Näppäimistö suojakuoressa

 

Miinukset

-Hieman painava

-Ei kunnollisia ohjeita

-Bluetooth, GPS ja 3G puuttuu

 

Tekniset tiedot:

 Käyttöjarjestelmä: Android 2.3 Gingerbread
 7″ kapasitiivinen kosketusnäyttö (multi-touch)
 Resoluutio: 1024×600 pikseliä
 CPU: 1 GHz Telechips 8803
 Keskusmuisti: 512 DDR2 RAM
 4 Gt sisäistä muistia
 2 Mpix kamera
 WiFi 802.11
 Akku: 3800 mAh, kesto n. 5-7 tuntia aktiivikäyttöä
 MicroSD-tuki 32Gt asti
 HDMI-ulostulo
 MiniUSB-liitin
 3,5 mm kuulokeliitin
 Mitat: 193x114x14 mm
 Paino: 401 g
 Tukee USB-liitännäistä hiirtä

 

Diel Flick 7″ Android 2.3 tabletti e-ville:n sivut