Saimme testiimme Asuksen ensimmäisen FullHD-tabletin, Transformer Infinityn, joten päätimme ottaa pikaisesti selvää millaisia parannuksia edeltäjään on tullut.

Koska Infinity on 85-prosenttisesti sama laite kuin Transformer Prime, käymme pikaisesti läpi parannellut ominaisuudet ja ajamme lopuksi nopeustestit. Suosittelemme, että luet aluksi Transformer Primen arvostelun tämän linkin takaa.

Ulkoisesti laite näyttää hyvin paljon Primeltä; suurin ero tulee kuitenkin takapaneelin uudessa muotoilussa. Siinä missä Primen alumiinitaustalla on muovinen reunus, on Infinityn takakansi tehty yhdestä yhtenäisestä alumiininpalasta, joka jatkuu näytön reunoille saakka.

Takakanteen on lisätty yläreunaan muoviliuska, jonka takana ovat laitteen antennit, tällä korjataan Primen GPS- ja Wi-Fi-antenneja vaivanneet ajoittaiset kuuluvuusongelmat.

Muita kosmeettisia eroja ovat yläreunaan siirretty äänenvoimakkuuden säätöpainike ja vasempaan alareunaan siirtynyt 3,5 mm kuulokeliitäntä. Tämä on hyvä muutos, sillä nyt kaikki lisäliitännät ovat samalla puolella laitetta (pl. Asuksen telakkaliitin, joka on tietenkin edelleen laitteen alareunassa). Muutos helpottaa laitteen pöytätelinekäyttöä, sillä nyt kaikki johdot tulevat yhdelle puolelle, eikä niitä tarvitse reitittää laitteen molemmilta puolilta.

httpvh://youtu.be/wprIgR-705Y

Aavistuksen huomaamattomampi muutos on 2 Mpix tasolle päivittynyt etukamera, joka kykenee nyt kuvaamaan 1080p-resoluutioista videota.

httpvh://youtu.be/FirgFX6yWv8

Laitteen tabletille erinomainen 8 Mpix kamera on pysynyt samana ja kuvaa tietenkin myös 1080p videota.

Suurin muutos alkuperäiseen Primeen on luonnollisesti laitteen Super IPS+ -näyttö, joka vanhan 1280×800-resoluution sijasta on saanut kiitettävän päivityksen 1920×1200-resoluutioon. Pikselitiheys nousee tämän myötä 149:stä 224:ään. Korkeampi näytön resoluutio vaatii myös hieman lisävääntöä itse laitteelta, joten myös muistien nopeutta on prosessoritehon ohella lisätty ja kaistanleveyttä on yli kolminkertaisesti Primeen verrattuna. Tervetullut on myös parannus näytön naarmunkestävyyteen, sillä se on pinnoitettu Gorilla Glass 2:lla.

Kuten totesimme, ovat Primen GPS-ongelmat, joita Asus ratkoi erillisellä donglella, saatu poistettua. Laite ottikin kiitettävän nopeasti yhteyden satelliitteihin. Myös Wi-Fi-signaali on parantunut huomattavasti toimistollamme verrattuna Primeen. Paikoissa, missä Prime sai vain yhden tolpan, sai Infinity täydet. Valitettavasti jo Primen arvostelussa toteamamme 5 GHz Wi-Fi-verkkojen tuen puute on entisellään, syytä voimme vain arvailla.

Laitteesta on kaksi versiota; 3G- ja Wi-Fi, joista saimme käsiimme 1,6 GHz Tegra 3 T33 -järjestelmäpiirillä varustetun Wi-Fi-mallin. 3G-mallia pyörittää kahdella 1,5 GHz “Krait”-ytimellä varustettu Snapdragon S4 -järjestelmäpiiri.

EDIT: Asus Suomi on ilmoittanut Facebook-sivuillaan että 3G-mallin sijasta suomessa nähdään 4G LTE-malli.

Laite repi nopeustesteistä, jotka ajettiin luonnollisesti huimalla natiiviresoluutiolla, seuraavat tulokset:

Quadrant: 4806
Vellamo: 1498
Rightware Taiji: 7,49

Ainoa varsinainen itkun arvoinen asia johtuu lähinnä Androidista, ei Infinitystä; koska Androidin ikonit ovat käytännössä optimoitu alhaisemmille resoluutiolle,  näyttivät joidenkin Google Play’stä asennettujen sovellusten ikonit todella puuroisilta, sillä ne skaalataan laitteen resoluutiolle sopiviksi. Tästä kärsi varsinkin Youtuben ikoni. Ongelma poistunee viimeistään sitten, kun Google lisää uuden ikonikoon ohjelmille Google Play:n päivitysten myötä. Nexus 7 -tabletin myötä soisi Googlen omienkin tuotteiden tablettituen parantuvan.

Hinnaltaan laite asettuu aluksi Wi-Fi-mallin osalta 599 euroon ja näppäimistötelakan kanssa 749 euroon.

Laite on kaiken kaikkiaan se, mitä Primen olisi pitänyt olla julkaisun yhteydessä ja laitteen tuleva 3G-malli saa varmasti ne viimeisetkin epäröivät ostamaan Asuksen highend-tabletin. Tämän myötä jäämme toki odottelemaan uutisia FullHD-näytöllisestä PadFone:sta.