Ulkoisesti Galaxy S4 Zoom näyttää Samsungin pokkarilta johon on photoshopattu Galaxy S4 Mini. Spekseiltään laite onkin lähellä S4 Miniä ja laitteessa on sama qHD (960 x 540) Super AMOLED-näyttö kuin Minissä. Prosessori on kuitenkin hitaampi ja sydämenä sykkii 1,5 GHz tuplaydinsuoritin. Laitteessa on 8 Gt tallennustilaa, josta käytettävissä on 5 Gt, mutta tilaa on muiden Samsungin laitteiden tavoin kuitenkin mahdollista laajentaa mikroSD-kortein jopa 64 gigatavuun asti.

Kameran ominaisuuksiin kuuluu 16 Mpix kenno, xenon salama, 10x optinen zoom, optinen kuvanvakaaja, 24-240 mm polttoväli, ISO-herkkyys 100-3200 ja f3,1 – f6,3 aukko. Jostakin syystä Samsung on päättänyt poistaa zoom-objektiivin omaavasta laitteesta fyysisen zoom-vivun kokonaan. Laitteessa on myös etukamera videopuheluihin ja toisin kuin Galaxy Cameralla, S4 Zoomilla voi soittaa tavallisia puheluitakin. OVH on 549 € (3G) ja 599 € (4G). Galaxy Cameralle jatkoa odottavien kannattaa kuitenkin malttaa vielä, sillä Galaxy S4 Zoom ei ole tälle virallinen jatkaja ja Galaxy Camera 2:a odotetaan markkinoille myöhemmin.

Olisikohan “kamelin” sopiva määritelmä tälle tuoteryhmälle?

galaxy-s4-zoom-8

httpvh://www.youtube.com/watch?v=3RQpQV9_3oM#!

Alla vielä virallinen tiedote:

Galaxy S4 zoom – todellinen kamerapuhelin

Samsung esittelee kamerapuhelimen 10-kertaisella optisella zoomilla.

Espoo 12. kesäkuuta 2013 – Enää ei tarvitse miettiä päivittäisikö puhelimen uuteen vai sijoittaisisko rahat kameraan. Samsung julkaisee tänään Galaxy S4 zoom -älypuhelimen, joka on nimensä mukaisesti puhelimen ja kompaktikameran hybridi.

Galaxy S4 zoom on Samsungin kunnianhimoisen tuotekehitystyön tulos. Laite yhdistää tehokkaan älypuhelimen ja suorituskykyisen kameran ilman kompromisseja. Galaxy S4:n tyylikäs muotoilu on yhdistetty korkealaatuiseen optiikkaan ja laite on varustettu monilla Galaxy S4 -puhelimesta tutuilla ominaisuuksilla, kuten S Translator, Story Album ja Group Play -toiminnoilla.

Galazy S4 Zoom on myös mitä älykkäin laite. Uuden ja innovatiivisen Zoom Ring -toiminnon avulla tärkeimpien toimintojen käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Käyttäjä voi esimerkiksi ottaa kuvan kesken puhelun ja jakaa sen välittömästi puhelimen päässä olevalle ystävälle. Smart Mode ja Smart Mode Suggest -kuvaustilat auttavat aloitteleviakin kuvaajia onnistumaan myös haastavissa olosuhteissa. Samsung Link auttaa siirtämään kuvat yhdellä napin painalluksella langattomasti muihin laitteisiin, kuten kannettavalle tietokoneelle tai tabletille.

Galazy S4 zoom on varustettu Android Jelly Bean 4.2 -käyttöjärjestelmällä ja laitteesta on saatavilla 3g- ja 4g-versiot.

Tekniset tiedot: Galaxy S4 zoom yhdistää BSI CMOS-kennon, optisen kuvanvakaajan, Xenon Flash -salaman sekä Galaxy S4 -puhelimen uusimman tekniikan. Takakamerassa on 16 megapikseliä, 10-kertainen optinen zoom, optinen kuvanvakaaja, 24 – 240 mm:n polttoväli ja f3.1 – f6.3 aukko. Edessä 1,9 megapikselin kamera. ISO 100-3200, full hd (1920×1080 30p) -videotallennus. Näyttö 4,3-tuumainen qHD sAmoled, 1.5Ghz:n tuplaydinsuoritin, 8 GB muistia (vapaa tallennustila noin 5 GB). MicroSD-tuki (64 GB asti). 1,5 GB RAM. Android 4.2 (Jelly Bean) -käyttöjärjestelmä. Yhteysominaisuuksiin lukeutuu Wifi a/b/g/n 5GHz, nfc, Bluetooth 4.0 (LE), a-gps + glonass. Paino 208 grammaa (vakioakulla). Mitat 125,5 x 63,5 x 15,4 mm. Akku 2,330mAh. Galaxy S4 zoom saatavilla elokuun lopulla suositushintaan 549 euroa (3g) tai 599 euroa (4g).