Asus on tuonut Padfone-sarjaan uuden lippulaivan, Padfone Infinity. Laitteessa on raudan päivittämisen lisäksi paneuduttu myös designiin ja niin ulkonäkö kuin tuntumakin on saatu vielä hieman paremmaksi. Peruskonsepti on säilynyt älypuhelimen ja tabletin yhdistelmänä. Laite siis koostuu älypuhelimesta ja erillisestä tabletti-osasta, kuten aikaisemmatkin Padfonet.

Padfone ja Padfone2 -arvosteluista voi käydä lunttaamassa enemmän mistä laitteen filosofiassa on kyse, sillä tällä kertaa keskitymme enemmän siihen mitä uutta Infinity tuo Padfoneen.

Padfone Infinityn puhelin on kokenut muotoilullisesti melko suuria muutoksia verrattuna Padfone 2:n puhelimeen. Kun edeltäjä oli ylhäältä alas paksuuttaan hävittävä ja muovisella takalevyllä varustettu, on Padfone Infinity taas tasapaksu koko matkalta ja takalevy on alumiinia. Tästä johtuen puhelinta muutamat haukkuivat joko HTC Onen, tai jopa iPhonen näköiseksi, vaikka Padfone erottuukin näistä. Kädessä Padfone Infinity tuntuu tukevalta ja vaikkei kyse mistään raskaasta luurista ole, on painoakin kertynyt  sen verran, että käytetyistä materiaaleista ei ole epäselvyyttä. Edeltäjäänsä verrattuna Infinity on tasapainoisempi kädessä ja pysyy kourassa paremmin. Alumiinisesta rungosta ja takalevystä huolimatta puhelin ei tunnu liukkaalta kädessä, eli ei tule sellaista tunnetta, että kohta se luiskahtaa lapasesta.

IMG_3616

Tablettina toimiva osa ei ole muotoiluna puolesta kokenut juurikaan muutoksia, mitä nyt puhelimen paikka on muotoiltu uutuudelle sopivaksi. Puhelimen sisäänsä syövä kohta tabletin takana on edelleen hieman pullollaan ja vaikka se on luonteva kohta pitää tablettia kädessä, on kokonaisuus edelleen aavistuksen yläpainoinen. Tähän tottuu nopeasti, eikä se häiritse käyttöä. Ainoastaan pöydälle asetettuna tabletti on hieman kiikkerä sen maatessa puhelimen päällä, eikä koko takalevyllään. Suositeltavaa onkin, ettei pöytätasolla käytettäessä olla kovin kiihkeällä tuulella ja voimalla tökitä näyttöä, sillä tabletti alkaa nimittäin keinumaan.

IMG_3618

Käyttöliittymässä ei ole juurikaan tapahtunut muutoksia, mutta käytettävyys on entisestään parantunut, kiitos suorituskykyisemmän raudan. Tabletilla kotinäkymän sivuja pyyhkäistessä ei tuntunut minkäänlaista tökkimistä, nykimistä tai viivettä, vaan sivut seurasivat orjallisesti sormen pyyhkäisyä. Lisäksi sovellukset aukesivat nopeasti, toimivat hidastelematta ja kokemus noin yleensäkin oli jouheva. Tabletti-osa sisältää edeltäjiensä tavoin lisäakun, jonka kanssa ei yhtenäkään päivänä ollut tarvetta jännittää virran riittävyyden kanssa. Asetuksista on edelleen mahdollista valita miten puhelimen ja tabletin akkujen yhteiselo toimii: kumpi lataa kumpaa vai lataako ollenkaan. Esiasetuksena tabletin akku lataa puhelinta aina kun laitteet ovat kiinnittyinä toisiinsa.

Screenshot_2013-07-04-10-52-17

Padfone Infinityn kohdalla Asus on päätynyt SIM-kortin kohdalla siirtymään vielä pienempään. Testin alkaessa ensimmäinen ihmetys oli kun micro-SIM olikin liian iso ja ilmeni tarve tilata vielä pykälää pienempi kortti operaattorilta. Aletaan olemaan siis siinä vaiheessa kun on turha unelmoidakaan, että uuden älypuhelimensa hajotettuaan yksinkertaisesti siirtää kortin vanhaan luuriinsa. Alkaa olla adapterien kanssa säätämistä. On vaikea mennä sanomaan onko valinta puhtaasti teknisistä syistä johtuva vai vain päätös ottaa käyttöön uusinta uutta nyt tässäkin, koska muuallakin laitteessa on päivitelty rautaa.

IMG_3614

Kokonaisuutena Padfone Ifinity on edeltäjiensä kaltoin mielipiteitä jakava laite, mutta niin puhelimena kuin tablettina se ajaa asiansa paremmin kuin hyvin. Suorituskyky on sillä tasolla, ettei sen suhteen pitäisi olla minkäänlaisia ongelmia. Testien mukaan Padfone Infinity asettuu mukavasti kärkikahinoihin.

Vellamo – HTML5: 2439 / Metal: 742
Quadrant – 11881