Saimme pikaiseen testiimme Asuksen Eee Pad Sliderin, jonka kanssa vietimme jo laatuhetken Expert Expossa pari viikkoa sitten. Laite on sisuskaluiltaan ja softaltaan sama kuin Asus Eee Pad Transformer. Suosittelemme lukemaan tämän artikkelin pohjalle, sillä emme käy läpi softapuolta uudelleen.

Asus Eee Pad Slider on suunniteltu ihmisille, jotka haluavat tabletin jossa on näppäimistö aina mukana, mutta eivät Transformerin miniläppärimäisyyttä tai lisäakun ja näppäimistön yhdistelmän tuomaa lisäpainoa. Vaikka Slider painaakin yllättävän paljon, on se  960g painollaan silti vähemmän kuin telakkaan kytketyn Transformerin 1,3 kg. Transformer tosin tarjoaa telakassa noin kahdeksan tunnin lisäakun, jota ei sliderissä ole.

Laitteen kaikki liitännät ovat fiksusti näppäimistöosassa, oikealla reunalla on täysikokoinen USB-liitäntä ja 3,5 mm äänilähtö, vasemmassa reunassa ovat microSD-paikka, reset-nappi, sisäänrakennettu mikrofoni, äänenvoimakkuudensäätimet ja virtanäppäin. Laitteen kaiuttimet on piilotettu näppäimistön etureunan ritilän taakse ja teoriassa ottavat hieman kaikupintaa laitetta pöydällä käytettäessä, käytännössä ero oli mitätön. Takareunasta löytyvät liitännät, joita ei tarvitse yleensä säätää edestakaisin, eli Asuksen epästandardi latausliitin ja HDMI-liitin ulkoiseen näyttöön liittämiseksi.

Näytön yläreunasta löytyy 1,2 Mpix etukamera ja näppäimistöosan pohjasta 5 Mpix pääkamera.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=jLiklzPjxgU

Kuten Expert Expo tiivistelmässämme jo totesimme, on Slider suljettuna hieman ohuempi kuin Transformer telakan kanssa. Näppäimistö on aavistuksen pienempi ja samalla menettää funktionäppäinrivistönsä. Näppäintuntuma on hyvä, mutta aavistuksen huonompi kuin Transformerissa.

Saranointi on niin hyvä kuin sen tässä kokoluokassa odottaakin olevan. Avattaessa vastus yllättänee ensimmäisillä kerroilla, kunnes oikea tapa avata näyttö telakastaan on hanskassa. Näyttö on onneksi jousisaranoitu joten avaamisen jälkeen näyttö aukeaa pystyasentoon vaatimatta miltei yhtään voimaa. Jousi myös antaa sopivasti vastusta suljettaessa, näyttö ei sulkeudu siis ainakaan vahingossa.

Valitettavasti ainakin laitteen valkoisessa mallissa käytetty valkoinen muovi antaa Transformeriin verrattuna halvan vaikutelman, sillä valkoisten osien muovi myös tuntuu huomattavasti halvemmalta kuin laitteen muu viimeistely. Ruskeassa mallissa käytetty muovi on taas samaa kuin Transformerissakin, joten laite tuntuu myös laadukkaammalta.

Kaiken kaikkiaan Slider on hyvinkin onnistunut paketti Asukselta ja täydentää tablettilaitteiden palettiin uudentyyppisen laitteen, joka soveltuu niiden käyttöön, jotka tarvitsevat näppäimistöä, mutta haluavat pitää laitteen painon ja koon minimissään.

Alla vielä videomme, jonka otimme laitteesta Expert Expossa.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=BYpWAQX0EVk